1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarisch
  4. Vegetarische recepten
Vegetarische recepten Meer Vegetarische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Wraps gevuld met een lekker mengsel van paprika, champignons, maïs en zwarte bonen. Lekker met een tomatensaus en geraspte kaas, gebakken in de oven. Een overheerlijke vegetarische maaltijd. Goed voor te bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Omdat ik alleen wonend ben, eet ik meestal geen toastjes,  omdat ik dan  een heel pak  moet opeten. Toch eet ik graag soms van die salades voor op toastjes.  Dat kan met dit recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Super gezond, deze gevulde paprika's. Als je het gehakt weglaat of vervangt door een vegetarische variant, is het ook geschikt voor vegetariërs. En als je oplet dat je een glutenvrij kruidenmengsel gebruikt past het ook prima in een glutenvrij dieet. Lekker met tortillachips en rijst, of zoals ik gedaan heb met (stok)brood en kruidenboter. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Op zoek naar een recept voor een vegetarische quiche? Zoek dan niet verder: deze vegetarische spinaziequiche met gekarameliseerde walnoten en feta  is heerlijk! Echt een gerecht waarbij,  als je een fervente vlees en viseter bent,  deze niet mist. Tussen  haakjes staan mijn aanpassingen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ik hoorde laatst van mijn dochter die op vakantie in Toscane was dat ze daar een hele lekkere risotto hadden met rode wijn. Met rode wijn had ik nog nooit een risotto gemaakt dus toen ik de cantharellen weer in de winkel zag liggen leek me dat wel een lekkere combinatie om een stevige risotto mee te maken. Ik heb nog wat gerookte spekreepjes (of pancetta) toegevoegd en op het laatst wat reepjes Parmaham. Deze heerlijke herfstrisotto was het eindresultaat. Let op met zout toevoegen want de bouillon, spekreepjes, ham en kaas bevatten al voldoende zout. TIP: Voor een vegetarische variant vervang je de spek- en hamreepjes door (wal)noten.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

De Risotto-primavera was zo goed in de smaak gevallen dus daarom heb ik er deze keer eentje met peultjes gemaakt. Je kunt natuurlijk ook nog gerust aspergetips , tuinboontjes of andere (groene) groenten toevoegen. Ik heb er (weer) gerookte zalm bij gegeten maar als vegetarische maaltijd is het ook erg lekker. Wil je er vlees of gevogelte bij, ook prima. Denk dan aan (been)ham of (gerookte) kip. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een stoofpotje op een wat koudere dag smaakt altijd. Sta jij open voor ongewone smaken? Probeer dan zeker dit vegetarische stoofpotje met pompoen, knolselder en tripel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Heerlijke vegetarische wrap met spinazie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een vegetarische dip of smeersel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch
Populaire Vegetarische kookboeken:
Top