1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (400.850)

Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

Kabeljauwhaas in romige mosterdsaus op een bedje van peen en prei.

Fishy Friday en vandaag staat dit heerlijke kabeljauwhaasje met een romig mosterdsausje en op een bedje van groente te broeien in de oven. Snel klaar en gemakkelijk voor te bereiden. Lekker en gezond.

INGREDIENTEN

1 winterpeen geschild in dunne plakjes, 1 niet te dikke prei schoon in dunne plakjes, 1 dessert lepel Limburgse mosterd( grove mosterd), 1 dessert lepel Franse mosterd, 50 ml room om te koken, 75 ml groentebouillon van 1/4 blokje ( minder zout), zeekraal schoongemaakt en met koud water afgespoeld, peper ( zout) naar smaak, 2 el bladpeterselie gesnipperd, 1 tl maizena, ongezouten roomboter of neutrale olie, 1 tl knoflookolie of neutrale olie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-10-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Maaltijdsoep van geroosterde groenten, ricotta en gehaktballetjes

Maaltijdsoep van geroosterde groenten, ricotta en gehaktballetjes

Maaltijdsoep die erg lekker smaakt 

INGREDIENTEN

1 aardappel (grote, vastkokende, in blokjes), 1 zoete aardappel (in reepjes), 2 rode paprika's (in blokjes), 250 gram kerstomaatjes, 2 rode uien, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 1⁄2 liters groentebouillon, 250 gram ricotta, handvol crouton, 1 bosje oregano (verse), 1 bosje munt, olijfolie, peper, zout, Voor de gehaktballetjes :, 200 gram gehakt (gemengd), 1 eetlepel oregano (gedroogd), 1 theelepel paprikapoeder

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-10-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Studenten-gratin met tomatensoep

Studenten-gratin met tomatensoep

Lekkere en makkelijke ovenschotel

INGREDIENTEN

800 gram aardappelschijfjes (voorgesneden), 1 rode chilipeper (fijngesnipperd), 500 milliliter tomatencrèmesoep, 300 gram kaas (geraspt), 2 preistengels (in ringen), 150 gram hamblokjes, 2 uien (fijngesnipperd), boter, peper, zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-10-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Verfijnde broccolisoep met pesto

Verfijnde broccolisoep met pesto

Lekkere soep van broccoli en pesto, die makkelijk te bereiden is .

INGREDIENTEN

Voor de broccolisoep, 1 broccoli (in roosjes), 1 prei (in ringen), 1 ui (grof gesneden), 1 1⁄2 deciliter kippenbouillon, olijfolie, peper, zout, Voor de afwerking :, 50 gram roomkaas, 1 deciliter culinaire room, 10 basilicumblaadjes (kleine), 5 bladpeterselieblaadjes, 40 gram parmezaanse kaas (geraspt), 25 gram pesto, 5 Parmezaankrullen, peper, zout

  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-10-2021
  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
Mexicaanse soep

Mexicaanse soep

Heerlijke pittige soep die makkelijk te bereiden is 

INGREDIENTEN

2 rode paprika's (in blokjes), 1 chilipeper (fijngehakt), 1 lookteentje (geperst), 1 ui (gesnipperd), 400 gram kidneybonen (uitgelekt, gespoeld), 1 theelepel paprikapoeder (gerookt), 200 gram maïs (uit blik, uitgelekt), 1 1⁄5 liters groentebouillon, 250 milliliter passata, Voor de topping :, 50 gram cheddar (geraspte), 2 lente-uitjes (in ringen), 4 eetlepels zure room, 1 avocado (in blokjes), koriander (bosje), 60 gram nacho

  • Mexicaans Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-10-2021
  • Mexicaans Soep
  • 30-60 min
Wortelvelouté met krokante mozzarellabolletjes

Wortelvelouté met krokante mozzarellabolletjes

Heerlijke wortelsoep met krokante mozzarella bolletjes

INGREDIENTEN

700 milliliter kippenbouillon, 200 gram mascarpone, 4 centimeters gember (geraspt), 1 handvol basilicumblaadjes, 2 sjalotten (gesnipperd), 500 gram wortelen, 1 theelepel kurkumapoeder, 1 eetlepel kerriepoeder, zonnebloemolie, peper, zout, Voor de balletjes : , 16 mozzarellabolletjes, 50 gram paneermeel, 4 eetlepels bloem, 1 ei

  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-10-2021
  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
Nacho ovenschotel met pulled chicken
  • Eigen recept

Nacho ovenschotel met pulled chicken

Snel te maken en altijd een succes, zelfs als je bezoek krijgt en geen tijd hebt om boodschappen te doen want de meeste ingrediënten heb je (ik) meestal wel in huis.Ik heb 2 (gare) kippenbouten gebruikt van de dag ervoor, maar je kunt natuurlijk ook gewoon even van te voren de kip(filet) koken. Zelf maar even kijken wat voor jou het handigste is.

INGREDIENTEN

1 zak nacho chips , 2 kipfilets of kippenbouten, 150 gram geraspte kaas, 1 paprika, 2 el bbq-saus, 2 el tomatenketchup, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blikje maïs, 250 gram champignons, handvol kleine tomaatjes, 2 el Tex-Mex kruiden

  • Multi-cultureel Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 22-10-2021
  • Multi-cultureel Ovenschotel
  • 20-30 min

Ovenschotel met witlof, puree en bechamelsaus

Gezien bij BinnesteBuiten

INGREDIENTEN

1 kg. kruimige aardappelen, 5 stronkjes witlof, 100 ml melk, 100 g boter, 2 el crème fraîche, 1/2 tl nootmuskaat, 100 ml water, zout en peper naar smaak, BECHAMELSAUS, 50 g boter, 60 g bloem, 200 ml witlof kookvocht (ongeveer), 300 ml melk (ongeveer), 200 g hamblokjes, 100 g geraspte oude kaas, 1/2 bos peterselie, zout en peper naar smaak

  • Europees Ovenschotel
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 21-10-2021
  • Europees Ovenschotel
  • 60-120 min

Tomaat-broccoli-feta-stoofschotel

Vegetarische ovenschotel en koolhydraat arm

INGREDIENTEN

1 grote broccoli , 7 tomaten, 280 gr fetakaas , 3 lente-uitjes , 1 teen knoflook , Klein bosje verse tijm of 1 theelepel gedroogde , 2 stengels verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogde , Zout, Peper, Olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-10-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht  Pittig Randje.

Kruidige Mexicaanse Pasta met een Licht Pittig Randje.

Heerlijk deze Mexicaanse pasta. Lekker eens wat anders en met een scherp randje. We hebben ervan gesmuld. Ik heb wel een en ander aangepast ( op 2 personen) en die aanpassingen staan tussen haakjes.  

INGREDIENTEN

160 gram pasta naar keuze( 120), 300 gram rundergehakt( 110 gram + 100 gram h.o.h), 2 teen knoflook gesnipperd, 2 sjalotjes gesnipperd, 1 el 1 el Worcestershire sauce , 1 bos lenteui (4 lenteuitjes in stukjes van 1 cm), 1 blik tomatenblokjes(1 blikje kerstomaatjes) , 75-100 gram geraspte cheddar ( 60 gram cheddar), handje tortilla chips( optie), 125 ml zure room ( 2 el zure room), 2 tl paprikapoeder ( 1 1/2), 2tl gemalen komijnzaad ( 1 1/2, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gemalen koriander 1/2, 1 tl cayennepeper ( snuf), 1 groene jalapeño peper zonder zaad en ringetjes gesneden.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 21-10-2021
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Vegetarisch Smaakbommetje voor op een broodje.

Vegetarisch Smaakbommetje voor op een broodje.

Dit verrukkelijk smeerseltje met een bom aan eiwitten is in circa10 minuten klaar. Lekker met de crunch van walnoten. Smeer het op een broodje bij de lunch, op je ontbijt boterhammetje. Het is zelfs zo smakelijk, dat je het gemakkelijk als vegetarisch borrelhapje kunt serveren. Of als voedzaam en gezond tussendoortje. Tussengerecht of klein voorgerecht.

INGREDIENTEN

200 gram hüttenkäse( of kwark), 100 gram feta verkruimeld, 2 el Griekse yoghurt, 2 flinke tenen knoflook geperst, 35 gram walnoten licht geroosterd en klein gehakt, 2 el gesnipperde bladpeterselie, 1/3 tl zwarte peper ( of meer naar smaak), snufje paprikapoeder

  • Wereld Borrelhapje
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 21-10-2021
  • Wereld Borrelhapje
  • 0-10 min
Allround Kruidenmix met Aromat zelf samenstellen......

Allround Kruidenmix met Aromat zelf samenstellen......

Deze allround kruidenmix is erg leuk om te maken en ook nog eens heel erg lekker op vlees, vis, kip en kalkoen. Het grote voordeel is, dat het potje zéér weinig zout bevat. Natuurlijk kan iedereen dit naar smaak ook nog eens aanpassen. Ik heb 1 1/2 theelepel aromat genomen in plaats van zout. Pimp er je stamppot , gekookte aardappeltjes of aardappelpuree mee.Maak je gekookte groente lekker anders.Door je soepen, sausje en kruidenboter.Over je ovenfrietjes.

INGREDIENTEN

6 theelepels mild paprikapoeder, 6 theelepels mild kerriepoeder, 3 theelepels gedroogde bladselderij, 3 theelepels gedroogde oregano, 3 theelepels gedroogde tijm( ik had tijmpoeder), 3 theelepels gedroogde basilicum, 3 theelepels gedroogde bieslook, 3 theelepels uienpoeder, 1,5 theelepel knoflookpoeder, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 3/4 theelepel cayennepeper, 1 theelepel zout ( 1 1/2 tl aromat )

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 21-10-2021
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  • 0-10 min
Limburgs zuurvlees (zoervleisj)

Limburgs zuurvlees (zoervleisj)

Van wandelen krijg je honger dus toen we laatst na een wandeling in Zuid Limburg wel toe waren aan wat te eten hebben we daar dit streekgerecht besteld. Toen we ervan zaten te smullen bedacht ik me dat ik dit ook wel eens zelf kon maken.In mijn kookboek "Het Culinair geheugen" met recepten uit grootmoeders keuken vond ik dit heerlijke recept.Oorspronkelijk werd dit gerecht met paardenvlees gemaakt maar tegenwoordig wordt er meestal rundvlees gebruikt.LET OP: Je begint al een dag van te voren om het vlees in de marinade te zetten!

INGREDIENTEN

700 gram runderriblappen, in blokjes gesneden, 300 ml azijn, 300 ml water, 3 blaadjes laurier, 3 kruidnagels, 4 uien, klont boter en een scheut olijfolie, 3 el appelstroop, peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat, 1 bouillontablet, of bouillonpoeder, 2 plakken ontbijtkoek

  • Regionaal Streekgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 21-10-2021
  • Regionaal Streekgerecht
  • > 120 min
BRRRROODJE voor de kleinkinderen......
  • Eigen recept

BRRRROODJE voor de kleinkinderen......

Verleden week mochten de kleinkinderen de maaltijd bij opa en oma voor vandaag kiezen. Unaniem werd er gestemd voor oma's tomatensoep. Soep tjokvol gezonde groente en nog vegetarisch ook. Echter daar hoort nog wat bij...... Soms kleine wrapjes die ze zelf mogen vullen, tosti , broodje gezond , alles had de revue al vaker gepasseerd. Het werd vandaag het broodje gevuld met gehakt, dat ik hun beloofd had.  En dié mochten erin gehouden worden. Graag had ik wat sambal toegevoegd, maar tja ze zijn nog niet in the mood voor iets meer pit. Het licht pittige sausje , dat ik voor de liefhebber erbij heb geserveerd hebben ze wel allebei geproefd.  

INGREDIENTEN

6 kaiser afbakbroodjes, 150 gram h.o.h gehakt, 150 gram rundergehakt, 1 el ketjap, 1 tl soja saus, ¼ rode paprika in blokjes gesneden, 2 teen knoflook gesnipperd, 2 bos uitjes in kleine stukjes, 1 el tomatenpuree, ½ tl komijn, zwarte peper en zout naar smaak, geraspte mozzarella, optie 2 tl sambal badjak

  • Wereld Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 19-10-2021
  • Wereld Bijgerecht
  • 10-20 min
Lamsgehakt loempia's

Lamsgehakt loempia's

Een leuk recept met ingredienten die er vaak zijn.

INGREDIENTEN

Kopje geroosterde amandelen, 1 el Olijfolie, 1 klein uitje, 4 el gesneden geroosterde prika, 1 ttl harissa , 1 tl zout, 1 pond lamsgehakt, ¼ kop couscous, ⅓ kop rozijnens, ½tl peper, 8 loempia vellen, 1 ei, sesamzaad

  • Australisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 19-10-2021
  • Australisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Bananenmarmelade met marsepein

Bananenmarmelade met marsepein

Erg lekker! Donker en koel bewaard kun je de potjes ongeveer 1/2 jaar bewaren. Heel eenvoudig.

INGREDIENTEN

Voor 5 potjes van 250 ml.:, 1 kleine citroen (50 gr.), 200 gr. Marsepein, 1 kg. rijpe bananen, 500 gr. geleisuiker

  • Internationaal Ontbijt
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 19-10-2021
  • Internationaal Ontbijt
  • 10-20 min

Crème au Beurre

Crème au beurre, om geheel naar eigen smaak, je taarten en biscuits te versieren.

INGREDIENTEN

250gr Boter, 250gr Poedersuiker, Eventueel Cacaopoeder, koude koffie, naar eigen smaak

  • Belgisch Banket
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 19-10-2021
  • Belgisch Banket
  • 10-20 min
Whiskey-burgersaus met gekaramelliseerde ui & augurken

Whiskey-burgersaus met gekaramelliseerde ui & augurken

Misschien wel net zo belangrijk als de burger zelf: deze warme  saus...... Dat pakken we dus serieus aan!

INGREDIENTEN

500 g ui, 25 g ongezouten roomboter, 115 g Kühne whisky cornichons in pot, 5 el ketchup

  • Duits Saus/dressing
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 19-10-2021
  • Duits Saus/dressing
  • 10-20 min
Empanada
  • Eigen recept

Empanada

Wist je al dat in Colombia de empanada's als ontbijt worden gegeten? Heb je van de week niks te doen en wil je uitgebreid gaan koken, probeer dan deze heerlijke empanada's.

INGREDIENTEN

Benodigdheden empanada invulling., 360 gram geschilde aardappelen, 500 gram rundergehakt van slagerij Bien Sûr, Snufje zout, Een halve vleestomaat, 30 gram fijn gesneden bosui , 2 tenen knoflook, 2 tl triguisar kruiden mix of kruiden naar smaak, denk hierbij aan komijn, cayennepeper en paprikapoeder, Olie , 1 pan om de aardappelen in te koken, 1 koekenpan, Benodigdheden empanada deeg., 1 kommetje met een dunne bovenrand van 11 cm doorsnee, 3 mokken P.A.N. witte maismeel (PAN. is brood in het Spaans), 3 mokken water, 1 tl zout, 3 tl komijn poeder, 0,5 tl saffraan poeder, 1 stevig vers houd zakje (om de empanadas vorm te geven), 1 stevige plank, 1 grote pan om in te frituren, 2 liter olie om in te frituren, 1 lepel

  • Wereld Borrelhapje
  • > 120 min
  • Geplaatst op 19-10-2021
  • Wereld Borrelhapje
  • > 120 min
Chipotlemayo

Chipotlemayo

Deze spicy mayo met chipotlesaus maken je wraps, frietjes of tosti nóg lekkerder.  De kant en klare Chipotle saus heeft een milde rooksmaak en is mild pittig, in combi met mayo , super lekker ! 

INGREDIENTEN

200 g citroenmayonaise, 1 el La Morena chipotlesaus ( te koop bij AH )

  • Mexicaans Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 19-10-2021
  • Mexicaans Saus/dressing
  • 0-10 min
Carpaccio dressing

Carpaccio dressing

Deze carpacciodressing is geïnspireerd op het recept van Giuseppe Cipriani, toenmalig eigenaar van Harry's Bar in Venetië en de bedenker van de inmiddels wereldberoemde carpaccio .

INGREDIENTEN

1 ei, 1 citroen, ½ tl zout, 1½ tl dijonmosterd, 200 ml zonnebloemolie, 2 el volle melk, 2 tl worcestershiresauce

  • Italiaans Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 19-10-2021
  • Italiaans Saus/dressing
  • 0-10 min

Tonijn in pittige tomaten ketjap saus


Tonijn in pittige tomaten ketjap saus

Eens iets anders dan kip, gehakt of rundvlees. Het lijkt wellicht wat vreemd, maar het was verrassend lekker. En Familie over de Kook heeft ons qua gerechten nog nooit teleurgesteld. Bovendien ,  zo'n boeboe maken stelt ook niks voor. Soms maak ik een dubbele portie voor in een ander Aziatisch gerecht. Gaat fijn de diepvries in.Dit ga ik zeker nog een maken en dan met een stuk verse tonijn.

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn op waterbasis uitgelekt, 1 grote trostomaat in kleine stukjes, kneep vers limoensap, 15 ml water , olie om in te bakken, VOOR DE BOEMBOE, 2 teentjes knoflook grof gesneden, ½ ui grof gesneden, 2 cm gember geschild en grof gesneden, ½ el basterdsuiker, 1 tl sambal brandal( of oelek), 1 tl sambal badjak, ½ el tomatenpuree, ½ tl laos, , flinke snuf versgemalen zwarte peper, mespuntje zout, 1 el ketjap manis, ¼ tl trassi , 120 gram basmati rijst

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-10-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Knapperige Oosterse paksoi salade
  • Eigen recept


Knapperige Oosterse paksoi salade

Salade van Shanghai paksoi, lekker knapperig . Kwestie van snijden, dressing roeren en mengen. Snel gemaakt en ideaal bij Oosterse gerechten.

INGREDIENTEN

VOOR DE SALADE, 1 kleine Shanghai paksoi schoon en klein gesneden, ¼ rode paprika in kleine stukjes, 10 cm komkommer zonder zaad in kleine stukjes, handje taugé afgespoeld, 2 bosuitjes schoon in stukjes van 1 cm, VOOR DE DRESSING, 1 tl sesamolie, 1 el neutrale olie, sap van 1 limoen, 30 ml light sojasaus ( minder gezouten), peper naar smaak

  • Aziatisch Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 18-10-2021
  • Aziatisch Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Eigen recept

Mie varia

Dit recept is ontstaan vanuit restjes uit mijn koelkast en keukenkastje. Dat maakt het niet minder lekker! 

INGREDIENTEN

100 a 150 gram noodles, 250 gram snacktomaatjes, 200 gram witte kool, 100 gram prei, 150 gram huttenkase en een half flesje woksaus., paar takjes peterselie.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 18-10-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Vietnamese egg rolls  Nem rán (Chả giò)

Vietnamese egg rolls Nem rán (Chả giò)

Dit recept heb ik van mijn dochter, die het leerde maken van de Vietnamese mensen in het guest-house in Hanoi waar ze een tijdje heeft doorgebracht. Vertaald betekent het eigenlijk gewoon "gebakken loempia". Het is een populair gerecht in de Vietnamese keuken, en niet alleen daar. De ingrediënten (die nooit vast staan maar waarin volop gevarieerd wordt) worden gewikkeld in rijstpapier en gefrituurd. Ook worden er hier vaker "gewone" loempiavelletjes voor gebruikt omdat die makkelijker te verwerken en in te vriezen zijn.Mijn dochter heeft een keer een compleet Vietnamees diner voor ons gekookt en deze egg rolls waren daar een onderdeel van. Vanaf toen wilde ik het ook een keertje zelf maken en het is er nu dan eindelijk van gekomen.Een bijkomend voordeel van de rijstvellen is dat het glutenvrij is.TIP: Je kunt de loempia's ook invriezen maar rol dan wel elke loempia apart in een stukje bakpapier, daar voorkom je mee dat ze aan elkaar gaan plakken.

INGREDIENTEN

100 gram kipdijvlees of varkensvlees -> heel fijn snijden/blenderen, 100 gram mihoen -> fijnhakken en uitlekken na zacht maken in heet water, 100 gram taugé -> fijnhakken, 25 gram gedroogde paddenstoelen (shiitake of wolkenoortjes) -> laten weken in heet water en daarna heel fijn snijden, 1 ui -> raspen, 1 wortel -> raspen, ½ bosje lente ui -> fijnhakken, ½ bosje koriander -> fijn hakken, vissaus of zout, 1 ei -> om alle ingrediënten aan elkaar te plakken, rijstvellen (of loempiavellen)

  • Vietnamees Voorgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 18-10-2021
  • Vietnamees Voorgerecht
  • 60-120 min
  • Eigen recept

Vegan Champignonsoep

Vandaag gemaakt. Smaakte heerlijk!

INGREDIENTEN

1 Ui, 4 teentjes knoflook, 1 L water, 2 Tl groente of tuinkruiden bouillon, 400 gram champignons wit of bruin, 1 El peterselie, 1 El Basilicum, 1/2 Tl peper, 1/2 Tl Zout, Olijf olie (Traditioneel)

  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-10-2021
  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

Portugese ovenaardappeltjes met tomaat en wijn .

Dit gerecht is heerlijk, maar naar mijn mening is 500 ml wijn echt te veel. In de tweede periode van het kookproces krijgt de oven al het vocht niet verdampt. Ik maakte dit gerecht voor ons tweetjes en deelde alles uiteraard door de helft.  Ik  heb na de tweede  bakperiode het vocht verwijderd  en de aardappelen langer tijd gegeven om te bruinen.Er komt zelfs vocht bij uit de tomaten . portugese-aardappelenMeer dan 60 minuten voor een aardappel bijgerecht lijkt erger dan het in feite is. In die 2x 30 minuten is de oven voor je aan het werk en kun jij het vlees, groente of salade bereiden.  

INGREDIENTEN

2 el roomboter, 600 gram geschilde vastkokende aardappelen gehalveerd( kleinere stukken), 4 trostomaten in partjes, 1 laurierblad verkruimeld, 2 el olijfolie, 1 rode ui in halve ringen, 500 ml witte wijn

  • Portugees Bijgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 17-10-2021
  • Portugees Bijgerecht
  • 60-120 min

Yoghurt met aubergine saus

Lekker met pompoen

INGREDIENTEN

Aubergine, 200 ml Griekse yoghurt, 2 el Olijfolie, 2 tl granaatappel melasse, 3 el citroensap, bladpeterselie, knoflook

  • Vegetarisch Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 17-10-2021
  • Vegetarisch Bijgerecht
  • 0-10 min

Geroosterde Pompoen

Zois het wel lekker om vega te eten.

INGREDIENTEN

1 flespompoen, Pitten, 2 el pompenpitten, 1 el sesamzaad, 1 tl nigellazaad, 2 el amandelen geschaafd

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-10-2021
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree

Gebakken bosduif met rode wijnsaus, gemengde boschampignons en knoflookpuree

Lekkere duiven filets met een rode wijnsaus , champignons en knoflook puree

INGREDIENTEN

8 duivenfilets, 19 cl wildfond, 1 feuille laurierblad, 1 gevogeltebouillonblokje, 75 cl melk, 2 lente-uitjes, 2 teentjes knoflook, 3 sjalotten, 800 g bospaddenstoelen (naar keuze), 1 kg bloemige aardappelen, nootmuskaat, 2 eetlepels olijfolie, 40 g boter, 1 takje tijm, 20 cl rode wijn, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-10-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Pompoen-kaascakejes

Pompoen-kaascakejes

Apart als warm voorgerechtje of lekker als tussendoortje

INGREDIENTEN

300 g pompoen (geschild en zonder pitten), 2 uien (middelgroot), 1 el olijfolie, 100 g zelfrijzende bloem, 80 g geraspte kaas (bv. Beaufort), 60g boter (+ boeter voor de vorm), 3 eieren, 40 g walnoten, peper, zout

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-10-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min

Sumatraanse ingelegde kool

Ik heb dit regelmatig gegeten bij Toko Bungamas in Leiden, ik vond het een heerlijke afwisseling met andere gerechten daar. Bungamas is gespecialiseerd in de Sumatraanse keuken, Kenmerkend is de volle kruidige smaak die het heeft.

INGREDIENTEN

Paksoi shanghai (groene variant), zout +nampla, tamarindepasta , suiker, water

  • Indonesisch Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 17-10-2021
  • Indonesisch Bijgerecht
  • 0-10 min
Licht pittige Oosterse maaltijdsoep met noedels, paksoi, kip en taugé.

Licht pittige Oosterse maaltijdsoep met noedels, paksoi, kip en taugé.

Het is wel grappig, als er in een recept vermeld staat, dat je diverse ingrediënten al roerend aan de kook moet brengen en ondertussen de kip moet snijden...... :) Dat gaat mij niet lukken …. misschien een octopus?Oké, ik heb alles afgemeten en gesneden in schaaltjes klaar staan en zo kun je achter elkaar alle benodigde ingrediënten in volgorde toevoegen en staat deze verrukkelijke maaltijdsoep binnen 30 minuten te dampen in je bord.Qua bereiding heb ik iets van het originele recept afgeweken, omdat rauwe paksoi door mijn man niet zo gewaardeerd wordt. ( behalve als salade uiteraard) Ik heb de hardere witte delen en zachtere groene delen na elkaar apart verwerkt. 

INGREDIENTEN

1 tablet kippenbouillon( met minder zout), 750 ml water ( 1 liter), 1 paksoi circa 150 gram ( shanghai paksoi), 75 gram taugé koud gewassen en uitgelekt , 200 gram sperzieboontjes schoon in kleine hapklare stukjes, 200 gram kippendij in dunne reepjes gesneden, 1 flinke el smeuïge pindakaas, 1 el ketjap, 1 tl sambal oelek( brandal)of meer naar smaak, 90 gram noedels( udon), 25 gram gefrituurde uitjes., 1 klein rood pepertje zonder zaad in ringetjes ( optie)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Traag gegaard buikspek met smokey bbq-marinade
  • Eigen recept

Traag gegaard buikspek met smokey bbq-marinade

Enige tijd geleden had ik al een keer een voltreffer met Traag-gegaard-buikspek-van-den-elshorst en in het verleden heb ik eens een keer een hele lekkere Smokey-bbq-marinade gemaakt dus dat leek mij  een hele goede combinatie om die twee eens te combineren. Het was een schot in de roos. Ik heb het hier in de oven gemaakt maar het is natuurlijk ook perfect om op de bbq of big Green Egg te maken.TIP: Als je dit in de oven maakt giet dan af en toe een beetje water in de ovenschaal.

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek, marinade:, 4 el zonnebloemolie (of olijfolie), 4 el tomatenketchup, 2 el rietsuiker (of bruine basterdsuiker), 2 el ketjap manis, 2 el gerookte paprikapoeder, 2 el balsamico azijn, 1 ui, 2 teentjes knoflook, scheutje tabasco, peper en zout

  • Amerikaans Ovenschotel
  • > 120 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Amerikaans Ovenschotel
  • > 120 min
Peperkoeken skeletten

Peperkoeken skeletten

Makkelijk en lekker 

INGREDIENTEN

125 g zachte boter, 80 g kristalsuiker, 100 g acaciahoning, 1 ei, 300 g tarwebloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl kruiden (peperkoekkruiden), glazuur (of witte fondant)

  • Amerikaans Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Amerikaans Nagerecht
  • 30-60 min
Halloweenpunch met oogballen en ijshandje

Halloweenpunch met oogballen en ijshandje

Pas op! Er drijft een hand in deze punch. Wij weten zeker dat dit een grote hit wordt op de buffettafel.

INGREDIENTEN

500 ml ginger beer, 1 liter Fernandes Cherry bouquet, 425 g lychees in lichte siroop, 300 ml Havana Club rum anejo, 150 g verse blauwe bessen

  • Amerikaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Amerikaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

1 PortieKcal: Vet: V.vet:Eiwit: Koolhy: Vezels:Zout:

INGREDIENTEN

8 Stoofperen (Gieser Wildeman), 3 eetl. Perensuiker, 1 Kaneelstokje, Water, (1 eetl. Aardappelzetmeel)

  • Europees Nagerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Europees Nagerecht
  • > 120 min
Duivelsogen van gevulde eieren met pittige sriracha sauce

Duivelsogen van gevulde eieren met pittige sriracha sauce

12middelgrote eieren4 elmayonaise2 eldijonmosterd24zwarte olijven in plakjes1 elsriracha sauceZet ingrediënten op je lijst 

INGREDIENTEN

12 eieren, 4 el mayonaise, 2 el dijonmosterd, 24 zwarte olijven in plakjes, 1 el sriracha sauce

  • Amerikaans Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Amerikaans Borrelhapje
  • 20-30 min
Skullkoekjes

Skullkoekjes

Angstaanjagend lekker, deze doodshoofdkoekjes voor Halloween.

INGREDIENTEN

187 ½ g ongezouten roomboter, 375 g bloem, 150 g witte basterdsuiker, 4 el cacaopoeder, 1½ eidooier, 1½ vanillestokje, 2½ eiwitten, 375 g poedersuiker, 1 tube gele kleurstof, ½ tube rode kleurstof

  • Amerikaans Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Amerikaans Nagerecht
  • 30-60 min

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.


Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

Dit gerecht is een heerlijke combinatie. Prei en kerrie zijn in onze  smaakbeleving een gouden combi. De kerrieroom geeft het gerecht pit en maakt het lekker smeuïg. Echt smullen met het korstje van gegratineerde kaas. Kerrie en gehakt gaan ook perfect samen, zoals in dit gerecht.Heerlijke-ovenschotel-met-chinese-kool-champignons-kerrie-en-gehakt   

INGREDIENTEN

2 dunne prei schoon in ringetjes of halve ringetjes gesneden, 2 stuks kabeljauwfilet ( ik nam kabeljauwhaas), 1 el citroensap, 1 bekertje crème fraîche ( ik nam demi ), ½ el kerrie ( ik nam curry madras), peper en zout naar smaak, circa 50 gram geraspte belegen kaas ( of naar smaak), 1 el olijfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 15-10-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top