1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Kimchi

Kimchi recepten (56)

Kimchi

Kimchi

Kimchi is een gerecht die traditioneel komt uit de Koreaanse keuken. Kimchi betekent; verzonken groenten. Het wordt zo genoemd omdat in de bereidingswijze groente wordt ingelegd, het bestaat dus uit verschillende groenten en gefermenteerde kool

Kim­chi

Een eenvoudige versie van een traditioneel Koreaans bijgerecht met ingelegde groenten die we wel eerst 3 uur laten marineren alvorens te serveren

INGREDIENTEN

1 Chinese kool 1¼ l kraanwater 100 g zout 5 tenen knoflook 5 cm verse gember 50 ml appelciderazijn 3 el vissaus 2 el kristalsuiker 3 el paprikapoeder 2 el gemalen chilipeper

Bereidingswijze

-Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern. -Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren. -Doe in een ruime kom. -Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe. - Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk het hete zoute water over de kool en laat 30 min. staan. -Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water. Laat goed uitlekken. -Doe de knoflook, gember, azijn en vissaus in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de suiker, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng tot een dikke marinade. -Meng de marinade door de kool tot alle kool bedekt is. -Breng eventueel op smaak met zout. -Schep de kimchi in een afsluitbare bak en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.

  • Koreaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2018
  • Koreaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kimchi nasi

Koreaanse nasi , gezond en lekker 

INGREDIENTEN

250g kimchi + 2 el kimchisap, 1 blikje luncheon meat (spam) ( te koop bij Amazing Oriental), 500g gekookte sushirijst, 4 eieren, 2 knoflooktenen, ½ el sesamolie, 1 el gochujang, olie, , Garnering :, zeewier, sesamzaadjes

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2021
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Huisgemaakte kimchi

Met de FoodiyFarm Kimchi kit is het zo eenvoudig om zelf kimchi te maken. De kit bevat koreaanse kimchi kruiden en instructies. Het enige wat je zelf moet toevoegen is verse groenten. Bovendien is de kit geschikt voor vegetariërs en veganisten.

INGREDIENTEN

De FoodiyFarm Kimchi kit bevat:, Koreaanse rode peper poeder (gochugaru), Biologische kelp poeder, Pekelzout, Ketanmeel, Fermentatiezak, Handschoenen, , Verse groenten zelf toe te voegen:, 1 Chinese kool, 7 tenen knoflook, 5 g gember, ¼ ui, 2 bosuien, Andere groenten die je nog thuis over hebt, zoals wortel of radijs, 3 theelepels suiker

  • Koreaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2019
  • Koreaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Rundspiesjes met kimchi

Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde kool en groenten. Het woord kimchi wordt meestal vertaald met verzonken groente en verwijst naar de bereidingswijze, waarbij de groente wordt ingelegd. Wij bereiden onze eigen Kimchi op voorhand en laten deze 3 dagen trekken alvorens te gebruiken . De dag zelf  serveren we er rundspiesjes bij en rijst 

INGREDIENTEN

500 g runderfilet, 25 g boter, 25 ml olie (rijst), 120 ml sake, 3 el sojasaus, 1 tl vissaus (nam pla), 2 tl worcestersaus, 2 tl mosterd (Engelse), peper en zout, , Voor de kimchi :, 1/2 Chinese kool, 2 wortelen, 2 rode bieten (voorgekookt), 2 tl zout, 3 teentjes knoflook (geperst), 1 tl geraspt gember, 2 tl vissaus, 1 tl suiker, 1/2 tl chilivlokken

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kimchi quesadillas

Kimchi komt uit Korea en is gefermenteerde witte kool. Queasadilla is een Mexicaans gerecht, het zijn twee tortilla's met daartussen kaas. De frisse, pittige smaak van Kimchi komt perfecrt tot zijn recht tussen een quesadilla!

INGREDIENTEN

1 el sesamolie, 500 g rundergehakt, 1 knoflookteentje, fijn gesneden, 1 el fijngesneden rode peper, 2 cm geraspte gember, 1 el oestersaus, 2 el sojasaus, 1 el bruine basterdsuiker, 6 grote tortillas, 150 g geraspte mozzarella, 150 g geraspte cheddarkaas, 3 el kimchi, bosui voor garnering

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.

Kimchi Geegae

Een Koreaans recept van Chieh-Ling Tsai uit Taipei

INGREDIENTEN

1 pack of kimchi; around 2 pound;, (kimchi is a kind of spicy Korean cabbage, sauced with garlic, salt, Korean chilipowder, fish extractio, and some seasonings; Korean or Chinese market);, 1 pound fillet; sliced (pork, beef or chicken);, some garlic (chopped), some fresh chilies, sliced;, some parsley, minced;, ( to dd a bit italien style is not bad, or when you like spring onion, coriander, sage whatever);, 6 cups chicken broth ( if you prefer beef, fish, vegetable broth, even nice cold water);, 3 teaspoons oil.

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Populaire groente recepten
  • Eigen recept

Kimchi Met Speklappen

Kimchi is een culinaire reis waar ik graag aan meedoen.  

INGREDIENTEN

500 g speklappen, elk speklap gehalveerd, zout, 1 e olie, 1 ui, fijn, 2 t verduurzaamde bruine chili mosterd groenten (potje van toko), 1 e Kimchi, fijn gesneden (zelf gemaakt of gekocht) (de hoeveelheid hangt ervan af hoe scherp de Kimchi zijn), 3 geschilde aardappelen, in blokjes, 1 middelgroot winterwortel, in blokjes, 4 e rode linzen, geweekt

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kabeljauw met Kimchi

Super simpel, gezond en slank visgerecht. Bovendien is het snel klaar

INGREDIENTEN

2 stukjes kabeljauw van gelijke dikte ( 150 gram), 2 el geraspte gemberwortel, peper en zout uit de molen, 100 gram verse Kimchi, dressing, 2 el zonnebloemolie, 2 el sojasaus ( kikkoman minder zout), 2 tenen geperste knoflook, 1 lenteui in ringetjes,

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2019
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snelle kimchi

.

INGREDIENTEN

1 stuks Chinese kool, 1 1/4 liter water, 100 gram zout, 5 tenen knoflook, 5 cm verse gember, 50 ml appelciderazijn, 3 eetl. vissaus, 2 eetl. kristalsuiker, 2 eetl. paprikapoeder, 2 eetl. sriracha sauce (hete chilisaus), 2 eetl. sesamzaad

  • Koreaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-04-2019
  • Koreaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Roergebakken Kimchi kip

niet alleen kip, maar ook met biefstuk reepjes, of hamlap of vis, kunt je deze gerecht mee bereiden.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in hapklare stukjes, 1/2 kop kimchi of gekocht uit potje, 2 e vocht van kimchi, 1 t sesamolie, 1 e lichte sojasaus, 1 e sesamzaad,

  • Koreaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2013
  • Koreaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kimchi (standaard & Betsjoe)

Chinese kool met Koreaanse kruiden

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 2 kg. kool, Chinese, 250 gr. zeezout, 500 gr. rettich, 6 lente-uien, 6 teentjes knoflook, 200 gr. oester (eventueel), met oesters dan heet het Bestjoe Kimchi, 1 stukje (van 2,5 cm.) gemberwortel, 2 el. garnalenpasta, 2 el. keukenzout, 3 el. cayennepeper, 3 l. water,

  • Koreaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Koreaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste kimchi recepten
  • Eigen recept

Spicy kimchi stoofpot met aardappelen

Eenvoudig stoofpotje die heel pittig word door de kimchi.

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, elk in helft verdeeld, bakolie, 4 teentjes knoflook, fijn, 2 uien, fijn, 1 rode peper, fijn, 6 e goed gefermenteerde kimchi met 4 e vocht van kimchi, 2 e Sichuan rode peper pasta, 1 e suiker, 5 e lichte sojasaus, 1 t donkere sojasaus, kippenbouillon of water (genoeg zodat het kip er onder staat), 8 middelgroot aardappelen, geschild en in helft verdeeld, Chinese knoflook bieslook ringetjes voor garnering

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-08-2013
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kimchi Noedels of 'Bibimguksu'

Makkelijk en super lekkere nodels op zijn Koreaans

INGREDIENTEN

200 gr. dunne tarwe noedels, 1 cup kimchi (240 g) kant en klaar te koop, ½ cup kimchi nat = 12 cl, ½ cup peper pasta = 120 g, 2 el. sesam olie, 1 el. suiker, 3 tenen knoflook, 1 á 2 el. (appel)azijn, 2 tl. sesam zaadjes, Stukje komkommer, 1 hardgekookt ei

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2021
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kimchi jjigae ( Koreaanse soep)

Kimchi kan je zelf bereiden; wel minstens 3 dagen in een afgelsoten pot bewaren alvorens te gebruiken , het recept kan je vinden op deze site "Rundspiesjes met kimchi" waar we de kimchi zelf bereiden . Kant en klare kimchi kan je vinden bij onder andere  AH . 

INGREDIENTEN

3 uien, fijngesneden, 3 tenen knoflook, fijngesneden, 2-3 verse rode pepers, zeer fijn gesneden, 300 g buikspek, in dunne plakken, 250 g grof gesneden kimchi (bij voorkeur zo oud €" gerijpt €" mogelijk) zelf kimchi maken (zie op de site) of kant en klaar kopen, 400 ml kimchivocht, 600 ml vlees- of groentebouillon (blokje of zelfgetrokken), 5 el tofoe, in blokjes, 4 el fijngesneden bosui,

  • Koreaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Koreaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kimchi stoofpot met aardappelen en wortel

Een heerlijke Koreaanse stoof gerechtje die zowel in hete als koude weer passen. Geweldig gerecht met lekkere smaak nuances.

INGREDIENTEN

4 kip drumsticks, 1 e pindaolie, 1 e sesamolie, 3 cm verse gember, fijn, 175 g kimchi (zelf gemaakt of gekocht bij toko uit een pot), wortel, in plakjes, geschilde aardappelen, in stukjes (zoveel benodigd voor aantal eters), 500 ml zelfgemaakte bouillon of van blokje

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2013
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kimchi Zelf Maken

Een Koreaans nationale gerecht die als ingrediënt in vele Koreaanse gerechten worden gebruikt.

INGREDIENTEN

1 grote Chinese kool, bladeren in 3x3 cm plakjes gesneden, tafelzout voor pekel, 2 uien, in grove stukken, 2 bosjes lente-ui in 3 cm stukjes gesneden, , voor pasta, 1 hele knol knoflook, waarbij de teentjes van velletje ontdaan worden, 5 cm gember, in stukjes, 4-5 e chilipoeder, 2 e cayennepeper, 3 e Sichuan bonen pasta, 3 e rijstwijn azijn, 3 e oestersaus, 3 e suiker, , 1. Leg een een grote plastiek bak met een bodem water erin een laag kool., 2. Verdeel daar genoeg zout over., 3. Herhaal proces tot kool op zijn., 4. Laat zout voor tenminste 4 uur in kool trekken, waarbij je zo nu en dan de kool met jou handen omroeren.

  • Koreaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-07-2013
  • Koreaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kimchi soep met diverse groenten

Een koude voorjaarsdag ergens in de hartje van Friesland. Pruttel pruttel plop! Daar word weer een veganistisch Kimchi soep gebrouwd. The kid is back in town en die moet stierlijk verwend worden.

INGREDIENTEN

Olie, 1 ui, fijn, 2 e Sichuan bonen pasta, 1 t bruine chili mosterd groenten (potje van toko), 6 e kimchi, fijn, 3 e sap van kimchi, 1 grote aardappel, 1/2 wortel, in blokjes, 1/4 witte kool, in reepjes, 6 grote champignons, in plakjes, 1/4 prei, in ringen, zout, 1 t sesamolie, droge nori, in reepjes

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2016
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kimchiguk (Koreaans kimchi soep)

Weinig smaakmakers, maar don`t worry, de kimchi doet de werk...

INGREDIENTEN

2 kop kimchi (zelf gemaakt of bij toko gekocht), 2 e Sichuan hete bonenpasta (of Koreaans chilipasta als je het kunt krijgen), 250 g schouderkarbonade, in blokjes, 1 t suiker, 2 lente-ui, in schuine plakjes gesneden, tofu, in 3 cm blokjes gesneden, (gaar rijst om zelf erdoor te roeren)

  • Koreaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2013
  • Koreaans
  •  30-60 min.

Kimchi Gehaktballen met lente-ui-sesamsaus

Kimchi moet je eigenlijk zelf maken. Is heel eenvoudig te doen de smaak van gefermenteerde groenten, is met niks anders te vergelijken.

INGREDIENTEN

voor gehaktballen, 600 g half om half gehakt, 3 e kimchi, zeer fijn gesneden, 1 e kimchi vocht, 2 t bruine suiker, 2 t lichte sojasaus, 1 e paprikapoeder, 1 ei, losgeklopt, 1/2 t zout, 1 fijngesneden lente-ui, 1 t sesamolie, paneermeel, (genoeg om stevige ballen ervan te maken), , olie voor bakken, , 1. Meng alle ingrediënten door gehakt en draai er 8 gehaktballetjes van., 2. Laat gehaktballen voor 4 uren marineren in koelkast.

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2016
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

VARKENSVLEES KIMCHI JJIGAE MET NOEDELS

Lekkere Koreaanse klassieker met onder andere Kimchi ( gefermmenteerde kool)

INGREDIENTEN

1 blik (160g) - A+ Hosan Kimchi uit blik, 200 gram - Varkensvlees, in dunne plakjes, 120 gram - Nongshim Shin Ramyun Noedels, 4 - Shiitake-paddenstoelen, in dunne plakjes, ½ zak - Enoki Mushroom, gespoeld en gescheiden (laat de onderkant eruit halen), 225 gram - Stevige OF zachte tofu, dik gesneden OF gesneden in blokjes van 2 inch, ½ - Napa Kool, gewassen en in 2 of 3 gelijke delen ingekort, Een handvol sojascheuten, 240 ml - Heet water, 1 theelepel - Sesamolie, , kruiden :, ¼ theelepel - Zout, naar smaak, ¼ theelepel - Suiker, naar smaak, ¼ theelepel - Sesamolie, naar smaak, 1 - Nongshim Shin Ramyun Noedelsoep Basis, beetje Kimchi-sap (uit blik)

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2021
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rundbowl met kimchi en een spiegeleitje

Een klassieker uit de Koreaanse keuken die super lekker smaakt en makkelijk te bereiden is 

INGREDIENTEN

500 g biefstuk, 3 knoflookteentjes, 3 cm gember, 2 peren (rijpe), 250 g sojascheuten, 200 g gierst, 4 eieren, 100 ml sojasaus, 100 g bruine suiker, , Voor de kimchi :, 500 g Chinese kool, 3 cm gember, 1 knoflook teentje, 2 el rietsuiker, 2 stukjes steranijs, 1 el szechuanpeper, 1 tl chilivlokken, 2 el rijstazijn, 3 el sesamolie, zout, bijlage groenten : 1 bimi (aspergebroccoli of dwergbroccoli) );1 paksoi en 1 rode paprika

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2020
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vlees en Groenten met Kimchi Soep

Een super combinatie van specerijen en groenten.

INGREDIENTEN

250 g speklappen, in 3 cm plakken, 400 g varkenskrabbetjes, in stukken, 100 g spekreepjes, ui, fijn, 1 teentje knoflook, 3 cm verse gember, fijn, 6 e kimchi, fijn gesneden, 2 e Sichuan bonen pasta, 1 t bruine chili mosterd groenten (potje van toko), 6 gehalveerde middelgroot aardappelen, halve grote winterwortel, in blokjes gesneden, 250 g panklare sperziebonen, 200 g oesterzwammen, gescheurd, 200 g spruitjes, panklaar, 1 e rijstwijn, 3 e lichte sojasaus, 1 t sesamolie, olie voor bakken, , lente-ui voor garnering, geroosterd sesamzaad voor garnering

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kimchi met lamsvlees en veel groenten

Een volledig smaaksensatie van gefermenteerde groenten en lamsvlees.

INGREDIENTEN

1 kg lamsschouder in grote stukken, ui, fijn, 1 teentje knoflook, 3 cm verse gember, fijn, 4 e kimchi, fijn gesneden, 2 e Sichuan bonen pasta, 1 t bruine chili mosterd groenten (potje van toko), 4 gehalveerde middelgroot aardappelen, halve grote winterwortel, in blokjes gesneden, 250 g panklare sperziebonen, 1 e rijstwijn, 2 e lichte sojasaus, olie voor bakken

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kimchi gebakken rijst

Op zoek naar een eenvoudig, Pittig en lekker diner? Kimchi-gebakken rijst maakt veel gebruik van ingrediënten uit de voorraadkast en zit boordevol smaak dankzij een pittige kick van kimchi en gochujang.

INGREDIENTEN

1 ei, losgeklopt, plus 2-3 gebakken eieren, om te serveren (optioneel), 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt, 2 knakworsten (optioneel), in plakjes, 100 g kimchi, grof gehakt, handvol diepvrieserwten, 250€"300g gekookte en gekoelde Koreaanse, jasmijn- of basmatirijst, 1 el plantaardige olie, 2½ tl geroosterde sesamolie, 1 tl sesamzaadjes, om te garneren, 1 lente-ui, fijngesneden, om te garneren, , Voor de pikante saus :, 1 el gochujang (Koreaanse gefermenteerde chilipasta), 1 el kimchi beitsvloeistof, ½ el tomatenketchup, 1 el lichte sojasaus, ¼ tl suiker, 1 tl sesamolie

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2021
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rode kool kimchi risotto

Ik dacht origineel te zijn door rode kool te gebruiken voor mijn kimchi, maar pas nu zag ik dat in Korea het heel gangbaar is. Heb ik het wiel weer uitgevonden, terwijl het er al is.

INGREDIENTEN

1 rode kool, 1gesneden ui, 5 bosuitjes, 3 eetlepels Koreaanse rode peperpasta, 2 eetlepels keltisch zout, 4 eetlepels vissaus, 1 eetlepel gehakte gemberwortel, 4 tenen knoflook, 1 theelepel rietsuiker, 2 eetlepels wijnazijn, 1 theelepel sesamzaad, , een glas rode wijn of druivensap, , halve paprika in stukjes, 6 tomaatjes gehalveerd, geraspte Italiaanse kaas, ,

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2015
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Veganistisch Kimchi met Groenten en Aardappelen

Mijn kimchi fermenteer nu al twee weken en word dus bij de dag al hoe lekkerder. Hier weer een receptje op mijn zoektocht naar lekkere veganistische recepten. Op de foto had ik ook tofu erdoor, maar achteraf vond ik dit een overbodig toevoeging.

INGREDIENTEN

1 ui, fijn, 1 e olie, 1-2 t verduurzaamde bruine chili mosterd groenten (potje van toko) is vrij pittig, 2 e Kimchi, fijn gesneden (zelf gemaakt of gekocht), 3 geschilde aardappelen, in blokjes, 1 middelgroot winterwortel, in blokjes, 6 e rode linzen, geweekt, lente-ui ringetjes

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koreaanse komkommer kimchi

KimChi is een bijgerecht uit Korea en wordt vaak van kool gemaakt .Het is een soort fermentatieproces  zoals wij  bv zuurkool maken. Dit recept is heel eenvoudig en hoef niet dagen te staan en smaakt erg lekker vooral als je van pittig houdt 

INGREDIENTEN

4 tot 6 kleine komkommers liefs die uit de turksewinkel want die zijn wat vleziger maar gewone kan ook maar koop er dan 2, 2 en half tl zeezout, 1 eetl chiliflakes, 2 eetl fijngehakte gember, 6 tenen knoflook fijngehakt, 3 lenteuitjes in lengte in vieren, 1 eetl nam pla vissaus, 1 eetl sojasaus, 240 ml water.

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Homemade kimchi (Recept 3)

Dit gerecht van gefermenteerde groente komt oorspronkelijk uit Korea.

INGREDIENTEN

1 Chinese kool, zout, 10 el water, 1 el rijstpoeder, 2 tot 4 el gedroogde en gemalen chilipeper, 1 grote ui, grof gehakt, 4 tenen knoflook, gepeld en grof gehakt, ½ appel, geschild en klokhuis verwijderd, 5 cm gember, geschild en in stukjes gesneden, 2 stukken geroosterde rode paprika, uit een pot, vissaus naar smaak, ½ bosje koriander, grof gehakt, 4 stengels lente-ui, in ringen

  • Koreaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2021
  • Koreaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kimchi stoofschotel, pittig en met veel groenten

Na een maand fermenteren, is mijn kimchi nu het best qua smaak, jammer genoeg is het alweer op. Tijd dus om nieuwe te maken voor heerlijke stoofschotels.

INGREDIENTEN

4 speklappen, elk in 4 verdeeld, 2 schouderkarbonaden, elk in 2 verdeeld, bakolie, 4 teentjes knoflook, fijn, 2 uien, fijn, 1 rode peper, fijn, 6 e goed gefermenteerde Kimchi met 4 e vocht van kimchi, 2 e Sichuan rode peper pasta, 1 e suiker, 5 e lichte sojasaus, 1 t donkere sojasaus, kippenbouillon of water (genoeg zodat het vlees er onder staat), 8 middelgroot aardappelen, geschild en in helft verdeeld, 3 wortelen, in stukken, 1 gele courgette, in stukken, Chinese knoflook bieslook ringetjes voor garnering

  • Koreaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-08-2013
  • Koreaans
  •  > 120 min.

Combi broodhap spek - kaas - kimchi

Where East meets West Een fusion hap. Zien ook mijn artikel kimchi

INGREDIENTEN

4 plakjes bacon, in 4 cm stukjes gesneden (ik had nog Serranoham, maar gewone achterham kan ook), 1 e olie, 4 e kimchi, uitgelekt en grof gehakt, 3 sneetjes brood (ik had tarwe knip), 1 kleine ei opgeklopt met iets melk en op smaak gebracht met zout en peper, 1/2 kop grof geraspt belegen Goudse kaas, boter voor invetten

  • Koreaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2013
  • Koreaans
  •  20-30 min.

Kimchi bokkeumbap (gebakken Koreaanse rijst)

Een heerlijke hap voor tussendoor of als hoofdmaaltijd.

INGREDIENTEN

Spekjes, in reepjes (of ham of kipfilet), 1 e bakolie, 1 kop kimchi, in kleine blokjes gesneden, 3 e saus van kimchi, Sichuan hete bonenpasta (of Koreaanse chilipasta indien verkrijgbaar), 3 koppen vers gemaakte gare rijst, 2 t sesamolie, gebakken ei, witte sesamzaad, 1 lente-ui, in ringetjes, 1 vel geroosterd kim (zeewierpapier) (dit doen je door het te bakken in een pannetje)

  • Koreaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2013
  • Koreaans
  •  20-30 min.

Bibimbap met gehakt, kimchi, shiitake en ei

Bibimbap met gehakt, kimchi, shiitake en ei is het ideale recept als je weinig tijd hebt. Dit gerecht bestaat uit rijst, een heleboel groenten en een spiegelei erbovenop! Het gerecht komt uit Korea en is er in veel verschillende variaties. Ga jij hem proberen?

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, 30 ml Lee Kum Kee Hoisin-Saus, 300 gr rijst, 1 zak baby spinazie, 1 komkommer, 250 gr groene asperge tips, 3 wortels, 400 gr Shiitake, 300 gr Kimchi, 4 Eieren, 2 Uien, 45 ml Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus, 45 ml Lee Kum Kee Chiu Chow Chili-Olie, Peper en zout

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2018
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kimchi jjigae (Koreaanse stoofgerecht met tofu en speklapjes

Pittig stoofpotje, boorden vol van de goede vitamientjes en proteïnen.

INGREDIENTEN

250 g speklap, in plakjes van 3 cm gesneden, 4 kopjes gehakte kimchi of gekocht uit potje, 3-4 e sap van kimchi, 1 e suiker, 1 e Sichuan chilibonen pasta of Koreaans chili pasta, indien beschikbaar, 1 t hete pepervlokken (ik gebruikte gedroogde rode pepers die ik dan er later uit vissen), 1 ui in reepjes, 200 g natuurlijke tofu, in blokjes gesneden, lente-ui in diagonale plakjes, 2 t sesamolie

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2013
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kimchi maken voor beginners (Recept 2)

Met dit recept is zelf kimchi maken een leuk klusje. Een Koreaanse oma zou wellicht haar neus ophalen voor de methode, maar hij levert heerlijk frisse, pittige kimchi op.

INGREDIENTEN

1 Chinese kool- ongeveer een kilo, 225 ml water, 4 eetlepels zout, 6 eetlepels Koreaans chilipoeder gochugaru- of lees hierboven een tip voor vervanging, 1 eetlepel suiker, 60 ml Aziatische vissaus, 1/2 bol knoflook geperst, 3-4 lente uien in dikke stukjes, 1 kleine wortel geraspt of in dunne plakjes

  • Koreaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2021
  • Koreaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kimchi van koolrabi van de Koreaanse Ae Jin

=18pxKimchi of gefermenteerde kool is een populair gerecht in de Koreaanse keuken. En je maakt het makkelijk zelf!

INGREDIENTEN

3 koolrabi's, 2 el fijne suiker, 2 el zout, 3 knoflook teentjes, 1 stukje gember stukje, 1/4 appel (of peer, 4 el vissaus, 4 el chilivlokken

  • Koreaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2020
  • Koreaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kimchi, gefermenteerde (chinese) kool (Recept 1)

gebruik zoveel mogelijk biologische groenten, en was deze kort af met koud water. Borstel ze schoon en schil ze zo min mogelijk. Zo blijven de goede bacteriën op de groenten en/of fruit behouden. De €slechte' bacteriën gaan dood tijdens het fermentatieproces.

INGREDIENTEN

Halve krop Chinese kool, in reepjes gesneden, halve krop rode kool, in reepjes gesneden, 1 winterwortel of een stuk rettich, julienne gesneden, 3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden, 1 duim verse gember, in fijne plakjes gesneden met schil, halve rode peper, fijn gesneden, 1 bosui in ringetjes gesneden, groen en wit gedeelte, 1 el vissaus (vegetariërs laten deze saus er sowieso uit), 2-3 el zeezout

  • Koreaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2021
  • Koreaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kimchijeon (Koreaanse pannenkoeken)

Een lekkere pittige gedurfde vegetarisch voorafje of lunch gerecht. Ook lekker als bijgerecht bij bbq.

INGREDIENTEN

beslag, 1 kop kimchi of gekocht uit potje, 2 e ui, fijn, 3 e vocht van de kimchi, 1/4 kop water, 1/2 t zout, 1 kop bloem, 1 t suiker, pindaolie voor bakken

  • Koreaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2013
  • Koreaans
  •  10-20 min.

Kimchi-Burger

Dit is het recept voor de signature waanzinnige kimchi-burger van foodblogger Mister Hungry Sam!

INGREDIENTEN

350 g gehakt, 2 hamburgerbroodjes, 2 el fijngesneden lente-uitjes, 1 tl sesamolie, 1 tl aardappelzetmeel, 1 tl Koreaanse BBQ-saus (van Chung Jung One), versgemalen peper en zout, olijfolie en boter om in te bakken, 2 plakjes kaas, 2 el mayonaise, 1 tl fijngehakte knoflook, 1 handje rucola, 1 handje kimchi

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Japanse pannenkoek met Bimi® broccoli

Super gezonde pannenkoek die goed is voor je hormoonhuishouding en weerstand.

INGREDIENTEN

500 gr Bimi® broccoli, 300 gr kimchi, 200 gr kikkererwtenmeel, 100 gr ingelegde gember, 200 ml kokos-rijstemelk, 2 eieren, 1 el kokosvet, 1 el gemalen kurkuma, 1 el Japanse mayonaise, handje verse koriander, scheutje kokosolie

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2021
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Gimbap, Koreaanse rijstrollen

Ken jij Amazing Oriental al? Zij verkopen de lekkerste producten en schrijven heerlijke Oriëntaalse gerechten zoals deze: Gimbap. Gimbap zijn rijstrolletjes gevuld met spinazie, gele rettich, kimchi en tonijn. Op smaak gebracht met sesamolie en zout.

INGREDIENTEN

2 kopjes ongekookte rijst, 3 kopjes water, 1 el sesamolie, ¼ tl zout, 1 gele rettich, 1 pot kimchi, 1 blik Koreaanse pittige tonijn, 200g verse bladspinazie, 4 Koreaanse zeewiervellen

  • Koreaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2018
  • Koreaans
  •  30-60 min.

Vietnamese Kipsandwiches

Is erg lekker

INGREDIENTEN

2 el. geroosterde sesamolie, 1 el. vissaua, 1/2 tl. sojasaus, 4 witte puntjes, doormidden gesneden, 1/4 rode ui, in dunne ringen gesneden, 15 g. verse korianderblaadjes, 225 g. gegrilde kipfilet, in dunne reepjes (je trekt het vlees uit elkaar, 150 g. kimchi, uitgelekt, 4 bladeren botersla, 2 el. mayonaise

  • Vietnamees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2018
  • Vietnamees
  •  10-20 min.
Kimchi

Kimchi

Kimchi is een gerecht die traditioneel komt uit de Koreaanse keuken. Kimchi betekent; verzonken groenten. Het wordt zo genoemd omdat in de bereidingswijze groente wordt ingelegd, het bestaat dus uit verschillende groenten en gefermenteerde kool

Nieuwste kimchi recepten
Populaire groente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top