1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse
  4. Ierse recepten
Ierse recepten Meer Ierse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Iedereen kent wel de Schepperd Pie van de Ierse pub, met schappenvlees en krokante puree. Deze Pie komt uit Engeland en wordt gemaakt met kip en bladerdeeg een heerlijke en makkelijke variatie die je in een handomdraai voor de hele familie op tafel hebt staan. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

In Ierland eten ze deze warme aardappelbroodjes (farls) als ontbijt, met gebakken spekjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iers

Mag Uw BBQ party iets meer zijn ? Probeer dan zeker dit Ierse gerecht van kreeftstaarten op de barbeque, gevuld met een mengsel van ui-knolselder-mosterd en krab . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iers

een lekkere Ierse stoofpot van hertevlees . Opgelet , eerst minstens 3 uur marineren en dan  1 uur bereiden...het resultaat is TOP !  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Iers

De Ieren zelf zeggen  : "De Fransen hebben deze soep missschien bedacht maar wij Ieren geven hem de smaak". …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iers

In Ierland is een wereldberoemde pubcultuur.  In Ierse pubs wordt vaak soep geserveerd. Deze Ierse soep is een  zeer romige, hartige en licht pittige soep waarbij je naar elke hap alleen maar meer wil eten. Gevaarlijk lekker dus. Je kan deze soep maken met bacon/ontbijtspek blokjes, of je maakt een vega variant door Vegan Speckreepjes te gebruiken. Deze vleesvervanger heeft een mooie rokerige smaak en voldoende zoutgehalte. Je kan de kippenbouillon vervangen door paddenstoelenbouillon of groentebouillon. Succes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iers

Een simpel maar erg lekker gerecht. Deze biefstuk met knoflookaardappeltjes moet je echt een keer proberen!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Yvette groeide op in Ierland en op 31 oktober met Halloween maakte haar moeder altijd Colcannon klaar. Het is een authentiek en traditioneel gerecht waar een gouden ring, een muntje, en een vingerhoed of een knoop in moet worden "verstopt". Degene die de ring vind gaat trouwen, het muntje betekent rijkdom en vinder van de vingerhoed of knoop zal vrijgezel blijven. Deze stamppot smaakt natuurlijk niet alleen met Halloween, en omdat ik zuinig op mijn tanden ben heb ik het zonder deze attributen klaargemaakt. Mocht je het toch leuk vinden om deze traditie in stand te houden pak de ring, munt en knoop/vingerhoed dan in plasticfolie en schep ze door de stamppot. Bij dit gerecht horen eigenlijk (Ierse) worstjes maar ook met Irish-stew is het ook een prima combi. TIP: Deze heerlijke stamppot is eventueel nog uit te breiden met gerookte (katen)spek reepjes,  (pittige) kaas of een handvol (cashew)noten. Het is dan natuurlijk niet meer een echt authentiek recept maar is wel lekker om eens een keertje af te wisselen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

Een lekker supersimpel te bereiden nagerecht. Serveer het gerecht in hoge wijnglazen. Varieren is ook mogelijk, gebruik in plaats van cantuccini-koekjes bijvoorbeeld bastognekoeken en/of vervang de Baileys door Pedro Ximenez scherry of koffielikeur. Baileys is een Ierse likeur op basis van whisky en room. Het schijnt zo te zijn dat de whisky de room er van weerhoudt om zuur te worden. Een fles kan na opening in de koelkast maandenlang bewaard worden. …  Lees verder »

De tuin meubelen staan uit, de tafel is gedekt en we eten hamburgers, maar niet zomaar hamburgers. Het is een nogal bewerkelijk recept maar het eindresultaat maakt, dat het de tijd die je er in steekt zeker waard is. Dit is voor ons een hoofdmaaltijd op warme of hete dagen. Lekker met een stel vrienden in de avonduren, een gazpacho als voorgerecht en een fruitsalade toe. Wat glazen witte wijn erbij maakt deze maaltijd tot een waar feestje. …  Lees verder »

Dit recept is uitermate geschikt om samen met kinderen te maken. Zij zullen er extra van smullen als ze een handje geholpen hebben! …  Lees verder »

4 Ierse tournedos (biefstuk van de haas) van 100 g 75 g boter 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 250 ml rode wijn 1 pot vleesfond (400 ml) 3 takjes tijm 200 g cantharellen 1 dun bosuitje, in flinterdunne ringetjes 2 eetlepels platte peterselie …  Lees verder »

Een heerlijk toetje met een "tic". Gemakkelijk te maken en voor te bereiden. Heerlijk als je veel gasten krijgt en nog heel erg lekker ook! En..je hebt geen ijsmachine nodig. Bron: Tip 12-1989. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekker zo'n winters stoofpotje met donkere Guinness …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Heerlijke Irish coffee volgens authentiek recept! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Iers

Zalmmoot op Ierse wijze …  Lees verder »

Populaire Ierse kookboeken:
Top