1. Home
  2. Recepten
  3. Halloumi Kaas

Halloumi kaas recepten (47)

Halloumi "naturel"

Een eenvoudig voorgerecht met halloumi, een pittig, stevig en toch zacht kaasje uit Cyprus. Het leent zich uitstekend om (kort) te bakken of te grilleren. Het kaasje is bij sommige speciaalzaken of grotere supermarkten verkrijgbaar, welhaast zeker indien deze Turks of Grieks zijn.

INGREDIENTEN

40 gr. halloumi kaas 5 ml. citroensap 5 ml. olijfolie gekneusde zwarte peperkorrels naar smaak

Bereidingswijze

Snij voor zover nog nodig de halloumi in plakken van 0,5 cm. Verhit de olie in een koekenpan (of grillplaat) op hoog vuur en bak de halloumi aan beide zijden goudbruin. Besprenkel met het citroensap. Strooi er wat peper over en serveer meteen.

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Ingepakte Halloumi

Een lunch- of voorgerecht met halloumi, een pittig, stevig en toch zacht kaasje uit Cyprus. Het leent zich uitstekend om (kort) te bakken of te grilleren. Het kaasje is bij sommige speciaalzaken of grotere supermarkten verkrijgbaar, welhaast zeker indien deze Turks of Grieks zijn.

INGREDIENTEN

500 gr. halloumi kaas (2 × 250 gr.), 2 courgettes, 1 bosje basilicum, 4 el. olijfolie, 1 ui, 500 gr. tomaten, zout, versgemalen peper,

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2002
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pittabroodjes met Halloumi

Leuke snack met Grieks-Cypriotische kaas.

INGREDIENTEN

4 pitta broodjes, , 1 pakje halloumi, , 1 tomaat, , een hand vol slabladeren, , 1/2 rode ui gesnipperd, , takje verse munt, , wat olijfolie en citroensap, , zout en peper uit de molen

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Grieks
  •  0-10 min.

halloumi met druiven.

Halloumi is een stevige geitenkaas uit Griekenland of Turkije. Hiermee is het volgende voorgerecht te maken.

INGREDIENTEN

350 gram halloumi., 4 eetlepels olijfolie., 1 theelepel gedroogde oregano., 1 theelepel verse tijmblaadjes., 2 eetlepels geplette korianderzaadjes., versgemalen zwarte peper., 225 gram witte druiven zonder pitten., 1 bosje waterkers., 2 gesneden lente-uitjes.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Halloumi Kebabs

Vegetarische Spiesjes voor bij de barbeque.Recept van Delia Smith

INGREDIENTEN

1 pak Halloumi kass (ca 350 gram), , 1 middelgrote paprika, , 1 middelgrote rode ui, , 4 tot 8 niet te grote champignons, , Verse tijm, oregano, rosemarijn, munt en peterselie, , 1 grote knoflookteen, , ca 0,5 dl olijfolie, , het sap van 1 limoen, , (zwarte)peper uit de molen

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Halloumi met Kappertjes-Koriandervinaigrette

Voor- of lunchgerecht met Grieks-Cypriotisch tintje. Recept van Delia Smith

INGREDIENTEN

1 pakje Halloumi-kaas(ca 375 gram), , bloem, , olijfolie, , Zout en Peper uit de molen, , 1 volle eetlepel kappertjes, , 1 el witte wijnazijn, , 1 teen knoflook, , 1 volle tl mosterd met pitjes, , 1 el vers gehak korianderblad, , Limoen

  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.
Populaire kaas recepten

Gebakken Halloumi

(Vegetarisch) Lunch- of voorgerecht met cypriotische kaas.

INGREDIENTEN

1 pakje Halloumi-kaas(ca 375 gram), , bloem, , olijfolie, , herbamare pikant ***, , verse peterselie en bieslook, , wat (gemengde) sla bladeren, , Limoen

  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gegrilde halloumi met lountza

Elke keer als er weer Griekse week is in de supermarkt zie ik de Halloumi weer liggen. Ik ken dat nog van een vakantie op Cyprus. Ze hadden daar een heerlijk mèze mee namelijk halloumi met lountza. Omdat het makkelijker is om halloumi te bemachtigen dan lountza heb ik daar nu als alternatief gerookte bakbacon voor gebruikt en ik moet zeggen dat het een prima vervanger is. Behalve als mèze is het als sandwich (pitabrood) een favoriete fastfood snack op Cyprus. TIP: Halloumi is door zijn vaste en stevige structuur uitermate geschikt voor de grill (pan) en bbq.

INGREDIENTEN

- 1 pakje Halloumi (225 gram) in 4 plakken snijden, - 4 plakken bakbacon, - beetje sla en tomaatjes als garnering, - oregano,

  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-08-2017
  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.

Halloumi op een broodje

Een lunchgerecht met halloumi, een pittig, stevig en toch zacht kaasje uit Cyprus. Het leent zich uitstekend om (kort) te bakken of te grilleren. Het kaasje is bij sommige speciaalzaken of grotere supermarkten verkrijgbaar, welhaast zeker indien deze Turks of Grieks zijn.

INGREDIENTEN

60 gr. halloumi kaas, in 2 plakken, 12,5 gr. bloem, 2 zongedroogde tomaten op olie, handvol verse munt, gehakt, 1 broodje, arachide olie of zuivere olijfolie, zout en versgemalen peper,

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2003
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Gebakken halloumi in limoensaus

Een bijgerecht met halloumi, een pittig, stevig en toch zacht kaasje uit Cyprus. Het leent zich uitstekend om (kort) te bakken of te grilleren. Het kaasje is bij sommige speciaalzaken of grotere supermarkten verkrijgbaar, welhaast zeker indien deze Turks of Grieks zijn.

INGREDIENTEN

500 gr. halloumi kaas (2 × 250 gr.), 1 bosje munt, 2 sjalotten, cayennepeper, 1 limoen, 3 el. boter, 200 gr. crème fraîche,

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2002
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  10-20 min.

Warme Halloumi met geroosterde paprika's

Halloumi (de bekendste kaas uit Cyprus) smaakt heerlijk op de kaasplank, doch als hij gebakken is, wordt hij nog lekkerder

INGREDIENTEN

-6 rode,groene en gele paprika's, -olijfolie, -2 1/2 eetlepels balsamico of rode wijnazijn, -handjevol rozijntjes, -300 g halloumi (in dikke plakken), -zout,peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2002
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste halloumi kaas recepten

Gegrilde halloumi met pikante dressing

Een voor- (of lunch)gerecht met halloumi, een pittig, stevig en toch zacht kaasje uit Cyprus. Het leent zich uitstekend om (kort) te bakken of te grilleren. Het kaasje is bij sommige speciaalzaken of grotere supermarkten verkrijgbaar, welhaast zeker indien deze Turks of Grieks zijn.

INGREDIENTEN

220 gr. halloumi kaas, 3 el. olijfolie extra vierge, 1 el. witte wijnazijn, 1 tl. citroenrasp, 1 el. citroensap, 1 tl. (liefst vers)gemalen korianderzaad (ketoembar), 1 el. fijngehakte korianderblad, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 tl. grove mosterd, 1 el. kappertjes, zout, versgemalen zwarte peper, ter garnering: koriander of platte peterselie,

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2002
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  0-10 min.

Dubbelgebakken gratin met aardappelen en halloumi

Bron: Nigella bijt - Nigella Lawson

INGREDIENTEN

1 grote zoete aardappel, 1 grote, stevige aardappel, 1 rode ui, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1/2 bol knoflook, 4 eetl olijfolie, zwarte peper, 125 g halloumi, in zo dun mogelijke plakken gesneden (kan ook met feta),

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2003
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Griekse salade met Halloumi

Deze heerlijke salade is een variant op mijn echte-griekse-salade-basisrecept Een maaltijd salade is altijd erg makkelijk als je niet zoveel tijd hebt om uitgebreid te koken en omdat ik wel van afwisseling hou,  goochel  ik graag met ingrediënten.  De Halloumi is een stevige (Cypriotische) kaas die zich uitstekend leent om te grillen in de pan of op de bbq. Heerlijk als hoofdgerecht, als lunch of als bijgerecht bij de bbq.

INGREDIENTEN

- 225 gram Halloumi (de chili variant is ook erg lekker), - 100 gram gemengde salade, - ½ komkommer, - 10 kleine tomaatjes, - 1 rode ui, - handvol Kalamata olijven (of andere die je lekker vind), - 1 avocado, - gedroogde oregano, , Voor de dressing:, - sap van een ½ citroen, - 1 el rode wijnazijn, - 3 el olijfolie, - 1 tl honing,

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2018
  • Grieks
  •  0-10 min.

POMPOEN, HALLOUMI EN CHILI OMELET

Een lekker vegetarisch omelet voor de herfst met pompoen en halloumi, een witte kaas uit Cyprus. De chili geeft een extra pittige toets aan de eieren.

INGREDIENTEN

500 g pompoen, in blokjes, 1 teentje knoflook, fijngesnipperd, 2 rode pepers, fijngesnipperd, 220 g halloumi, in plakjes, 4 eieren, losgeklopt, 2 eiwitten, losgeklopt, 2 el olijfolie, 1 bosje munt, fijngehakt, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Halloumi met mango en muntdressing

Een gemakkelijk te maken bij- of voorgerecht met halloumi, een pittig, stevig en toch zacht kaasje uit Cyprus.

INGREDIENTEN

1 halloumi kaas (250-300 gr.), 6 el. bloem, 200-gr. gemengde sla, 1 mango, 1 el. fijngehakte munt plus een paar takjes ter ganering, 1,5 dl. yoghurt, sap van een halve citroen, 3 el. arachide olie (of zuivere olijfolie), 125 gr. kerstomaatjes, zout en versgemalen zwarte peper,

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2003
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

warme halloumi met geroosterde paprika's

De bekendste kaas uit Cyprus is de zoute, harde halloumi. Op de kaasplank smaakt hij al heerlijk, maar als u hem bakt of grillt, wordt hij nog lekkerder. De kleurige, geroosterde paprika's passen er goed bij.

INGREDIENTEN

6 rode, groene en gele paprika's, olijfolie, 2 1/2 el balsamico- of rode-wijnazijn, handjevol rozijnen (eventueel), 300 gram halloumi, in dikke plakken, zout en versgemalen zwarte peper, peterselieblaadjes ter garnering, sesambrood erbij (eventueel)

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  •  
  •  30-60 min.

Asperge pastasalade met halloumi

Ik vreesde er al voor dat ik dit jaar geen asperges meer zou kunnen eten. Maar door de drukte heen heb ik vandaag eindelijk nog een receptje met asperges kunnen klaarmaken. Ik koos dit receptje omdat het nog bovenaan mijn €moet-ik-nog-klaarmaken'lijstje stond :p En zeker geen spijt van! Dit was heel lekker. Ben vooral een fan van het getomateerde sausje

INGREDIENTEN

Voor de salade, € 500 g penne, € 400 g halloumi, € 250 g kerstomaten, € 1 bussel witte asperges, € 6 lente-uitjes, € 80 g rucola, € 1 bussel basilicum, € 50 g zongedroogde tomaten, € peper, € grof (zee)zout (bv. fleur de sel), € zout, Voor de getomateerde saus, € 1 dl natuuryoghurt, € 100 g Parmezaanse kaas, € 2 eieren, € 1 teentje look, € een halve citroen, € 40 g geconcentreerde tomatenpuree, € 1 el scherpe mosterd, € 1,5 dl arachideolie, € een scheutje Engelse Worcestershiresaus, € enkele druppels tabasco, € zout, € ,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Pastasalade met asperges en gegrilde halloumi

Alweer een nieuw recept met asperges en weer eentje van Jeroen Meus. Wel een beetje veranderd (sorry Jeroen) want ik had nogal dikke asperges en die vind ik lekker om schuin te snijden en in roomboter te bakken zoals ik altijd bij mijn Salade-met-gewokte-asperges-en-gerookte-zalm doe. Verder heb ik volkoren pasta (penne) gebruikt want het hele verdere schap van de pasta's was leeg. Met dank aan de hamsteraars die in deze Corona-crisis geen enkele rekening houden met andere mensen

INGREDIENTEN

- 400 gram penne, - 500 gram witte asperges, - klont roomboter, - 6 lente-uitjes, - 250 gram kerstomaatjes, - 50 gram zongedroogde tomaten, - 75 gram rucola, - handvol basilicumblaadjes, - peper van de molen, - grof zout (bv. fleur de sel), - 400 gram halloumi (Cypriotische kaas), , Voor de dressing:, , - 1 ei, - 1 teentje knoflook, - 1 el mosterd, - ½ citroen (sap), - 1 dl zonnebloemolie, - 1 dl yoghurt naturel, - 40 gram tomatenketchup, - scheutje Worcestersaus, - enkele druppels Tabasco, - 100 gram Parmezaanse kaas,

  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2020
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Gegrilde halloumi met auberginesalade

De Cypriotische kaas halloumi wordt traditioneel gemaakt van een combinatie van geiten- en schapenmelk, maar veel soorten in de winkel bevatten tegenwoordig ook koemelk, wat voor een kaas van minder goede kwaliteit zorgt. Probeer de authentieke halloumi te pakken te krijgen - de smaak en textuur daarvan maken echt een groot verschil in deze heerlijke salade. Mocht er wat olijvendressing over zijn, bewaar die dan in een potje in de koelkast om er gegrilde vis of lamsvlees mee te besprenkelen.

INGREDIENTEN

1 grote aubergine; zeezout; zwarte peper; 6 rijpe romatomaten; 40 gram Kalamata-olijven, ontpit; de blaadjes van 1 klein bosje munt, in reepjes; olijfolie, voor het bestrijken; 500 gram halloumi; 2-3 eetlepels bloem, , Voor de olijvendressing: 75 gram Kalamata-olijven, ontpit; 3 eetlepels rode wijnazijn; 1 theelepel gedroogde oregano; 75 ml olijfolie; 75 ml arachideolie

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2017
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Halloumi & Bataten Casserole

Een gemakkelijk te maken en zeer geurig hoofd/ovengerecht met halloumi, een pittig, stevig en toch zacht kaasje uit Cyprus.

INGREDIENTEN

250 gr. halloumi kaas, desgewenst meer, 2 middelgrote bataten (zoete aardappelen), 10 kleine nieuwe aardappelen (primeurs), 30 kerstomaatjes, 1 rode paprika, 10 sjalotten, 1 prei, 10 groene olijven, ontpit, 1,5 dl. groentebouillon, 1 bakje (of 2) verse groene pesto, 2 tl. (10 ml.) gedroogde gehakte chilipepers, alternatief 1 klein/half spaans pepertje, facultatief: gedroogde paddestoelen, 2 el. arachide of olijfolie,

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Babka met spinazie en halloumi

Heerlijk zacht feestbrood, maar nu in de hartige variant. Perfect voor de borrel of brunch.  Een babka is een brood of cake die is ontstaan €€in de Joodse gemeenschappen van Polen en Oekraïne. Het is populair in Israël en in de joodse diaspora.

INGREDIENTEN

400 g patent tarwebloem, 7 g instant gist, 2 eieren, 225 ml halfvolle melk, 75 g ongezouten roomboter, 1 tl zout, 1½ el milde olijfolie, 2 tenen knoflook, 400 g verse spinazie, 225 g halloumi kaas, 15 g verse platte peterselie, 100 g ricotta, 50 g wit sesamzaad, , , ,

  • Joods
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2021
  • Joods
  •  30-60 min.

Aardperen met halloumi en basilicumolie - van Ottolenghi

Dit is een samengestelde salade die voldoet als zeer voedzame maaltijd. manourikaas kan vervangen worden door halloumi of een andere, jonge schapenkaas.

INGREDIENTEN

, , 500 gram aardperen, sap van 2 kleine citroenen, 4 takjes tijm, 3 eetlepels water, ca. 1 1/4 deciliter olijfolie, 400 gram cherrytomaten, 400 gram halloumi, in 1 centimeter dikke plakken, 1 stronkje rood- of witlof, bladeren losgehaald, zou en zwarte peper, , Voor de basilicum olie, 50 gram basilicum (blad en steeltjes), 20 gram bladpeterselie (blaadjes en steeltjes), 1 teen knoflook, gepeld, 1,4 deciliter olijfolie

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2016
  • Wereld
  •  30-60 min.

Aspergesalade met gegrilde halloumi

Eigenlijk uit Australië, maar hier lusten we dit ook

INGREDIENTEN

4 pomodoris, gehalveerd, 500 gram groene asperges, uieinden schuin afgesneden, in lengte gehalveerd, 200-250 gram halloumi (bijzondere kaas uit Cyprus), in 8 dunne plakken, 1 el. in reepjes gesneden muntblad, 1 el. balsamicoazijn, 4 el. olijfolie, zout, peper, hart van 1 krop frisee, blaadjes losgehaald

  • Australisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Australisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dubbele aardappel & halloumi gratin

INGREDIENTEN

- 1 grote zoete aardappel, in grove stukken gesneden, - 1 grote stevige aardappel, in half zo grote stukken gesneden, - 1 rode ui, in 8 partjes gesneden, - 1 rode paprika, in stukken gesneden van 2 cm, - 1 gele paprika, in stukken gesneden van 2 cm, - 1/2 bol knoflook, in losse teentjes, - 4 el olijfolie, - versgemalen zwarte peper, - 125 gram halloumi kaas (o.a. verkrijgbaar in Turkse winkels, maar ook in sommige supermarkten), in dunne plakken gesneden,

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2008
  • Grieks
  •  30-60 min.

Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zaden

Een vegetarisch gerecht uit de oven dat iedereen zal bekoren

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 1 kg zoete aardappelen, zout, peper, gemalen nootmuskaat, gemalen komijn, gemalen chili, 1/2 komkommer, 4 slakropjes little gem, 1 bussel verse munt, 4 eetlepels gemengde zaden, 2 eieren, 225 g halloumi natuur, 1,5 eetlepels azijn

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2019
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade van JOYN tomaten met gegrilde halloumi

Dit recept is gemaakt met mijn favoriete JOYN tomaten van Looye Kwekers

INGREDIENTEN

2 a 3 JOYN TOMATEN (te koop bij de Albert Heijn), 1 pakje halloumi a +/- 100 gram (gepekelde schapenkaas), 2 bloedsinaasappels (te koop bij de supermarkt en groenteboer), 1 citroen (Biologisch), 1 gele paprika, 2 eetlepels extra vergine olijfolie (mooie grassige is het lekkerst), Tuinkers

  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2018
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Ge­vul­de inkt­vis met hal­lou­mi in pit­ti­ge to­ma­ten-pa­pri­kasaus

Visliefhebber? Zet deze mediterrane delicatesse eens op tafel. 

INGREDIENTEN

500 g diepvries pijlinktvistubes (diepvries), 2 tenen knoflook, 295 g gegrilde rode paprika's in pot, 1 el traditionele olijfolie, ½ tl chilipeper, 50 ml sherry fino, 330 ml tomato frito (pakje), 1 tl gerookt paprikapoeder, 225 g halloumi kaas, 100 g garnalen (koelvers), 2 tl gemalen komijn, 10 g verse platte peterselie, 1 citroen

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2019
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Maaltijdsalade met gegrilde kaas en bacon

Een supersnelle maaltijdsalade als je snel iets lekkers op tafel wilt zetten en toch gezond. De hoeveelheden zijn voor 2 personen maar halveer de hoeveelheden en je hebt ook snel iets lekkers als je een keertje alleen eet. Ik heb hier Halloumi kaas voor gebruikt maar die kun je ook prima vervangen door geiten- of andere kaas. Wikkel de kaas dan wel in de bacon want niet elke kaas is net zo makkelijk te grillen als Halloumi.

INGREDIENTEN

- 2 plakken Halloumi (+/- 200 gram), - 2 flinke plakken bacon (of enkele kleinere), - 1 kleine rode ui, - 1 grote tomaat of 2 kleinere, - stuk komkommer, - handvol geroosterde walnoten, - zakje gemengde sla (100 gram) + eventueel een beetje dressing (ik had honing/mosterd), - crèma de Balsamico (dikke stroperige Balsamico van bv. Bertolli), - geroosterd brood, croutons of iets dergelijks,

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2018
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Pitabroodjes met Gebakken Kaas

INGREDIENTEN

100 g paneer of halloumi, 2 eetl. Olijfolie, 1/3 koffielepel ciderazijn of citroensap, 1 koffielepel kappertjes, 1/3 koffielepel honig, 1/3 koffielepel mosterd, 2 tomaten, 100 g spinazie - of slablaadjes, 4 pitabroodjes, olie, oregano, peper en zout

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2012
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Kaas Voor Onverwacht Bezoek

Delia Smith recept

INGREDIENTEN

1 halloumi kaas 2 el bloem, gemengd met wat zout en peper, 2 el olijfolie voor de dressing:, sap en geraspte schil van 1 limoen, 1 el witte wijnazijn, 2 tl kappertjes, uitgelekt 1 teentje knoflook, gesnipperd, 2 el grove mosterd 2 tl fijngehakt korianderblad, 2 el koudgeperste olijfolie zout en versgemalen zwarte peper om te garneren: een paar blaadjes koriander, ,

  • Engels Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Engels Voorgerecht
  •  10-20 min.

Cypriotisch Ontbijt

Stevig ontbijt met Halloumi kaas

INGREDIENTEN

Pakje Halloumi, , 4 plakken Engelse Bacon, , 4 -8 eieren

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Grieks
  •  0-10 min.

Berloumi-frietjes

Gefrituurde grill kaas kaas in de vorm van frietjes, snel en lekker 

INGREDIENTEN

-berloumi kaas of Halloumi kaas, -frituur

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2020
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Halloumi-gevulde champignons

Een voorgerecht met halloumi, een pittig, stevig en toch zacht kaasje uit Cyprus. Het leent zich uitstekend om (kort) te bakken of te grilleren. Het kaasje is bij sommige speciaalzaken of grotere supermarkten verkrijgbaar, welhaast zeker indien deze Turks of Grieks zijn.

INGREDIENTEN

1 halloumi kaas (250 à 300 gr.), 2 eieren, versgemalen peper, karwijzaad (kummel), gedroogde munt, knoflook, 20 grote champignons,

  • Mediterraan Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2002
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  0-10 min.

Salade met Gebakken Haloumi, Kipfilet Avocado & Mintdressing

Enorm lekkere maaltijdsalade. Kan ook als voorgerecht dienen voor 4 personen!

INGREDIENTEN

1 pakje Halloumi (cyprische kaas). 2 Kipfilets. 2 rijpe avodaco's. Sla (bijv lollo blondo). Meel. Zwarte Peper. Olijfolie. Mintsaus Citroensap. Honing. Zout. Peper.

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Cypriotische gevulde Pasta

Dit recept stamt al uit de 13de-14de eeuw en is een van de bekendste Cypriotische Mezze

INGREDIENTEN

1 pond bloem, , 1/2 tl zout, , 2 eieren, losgeklopt, , 150-200 ml koud water, , 200gr Halloumi kaas, geraspt, , 2 eieren, , 1-2 tl gedroogde munt, , kippenbouillon, , 75 gr gesmolten boter, , geraspte Halloumi om er over te strooien

  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Grieks
  •  60-120 min.

Broodje Halloumiburger

Vegaburger!

INGREDIENTEN

450 g Halloumi kaas, 1/2 Aubergine, 2/3 bakje Tijm, 2 el Honing, 4 el Olijfolie, 4 el Griekse yoghurt, 4 witte bollen sesam, 75 g rauwkost radijsmix,

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2020
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Marrokkaanse Mousaka

Een pittige combinatie op een traditioneel grieks gerecht. De pittige Harissa kruiden in combinatie met Aubergine, Halloumi en lamsgehakt zijn niet gemakkelijk te weerstaan!

INGREDIENTEN

400 gr Lamsgehakt. 100 gr Halloumi. 1 Aubergine. 1 Ui. 1 zakje Harissa. 1 blik Hele Tomaten. Knoflook. Olijfolie

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2007
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Egypte/Libanon: Djibna maqli

* Gebakken kaas *Gebakken kaas is een oud ideetje. Het Arabische kookboek van al-Tudjibi (13e eeuw) geeft dit recept al. Al-Tudjibi beveelt het gerecht aan als een probaat middel tegen knoflook- en uienadem. Alle authentieke kaas in het Midden-Oosten is blank; de beste kaas voor dit recept is 'halloumi' uit Cyprus. Als dat niet verkrijgbaar is, kies dan als vervangende kaas feta, mozzarella of pecorino.

INGREDIENTEN

* blokjes halloumi (of feta, mozzarella of pecorino), * olie, * droog broodkruim (fijngemalen), * zwarte olijven

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2001
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Houloumopsomi of Hellimli

Cypriotisch brood met Halloumi (Hellim)-kaas, met een beetje hulp van Koopmans.......

INGREDIENTEN

1 pak koopmans witte broodmix, , ca 250 gram Halloumi of Hellim kaas, , olijfolie, , munt 1 el gedroogd of 2 el vers, gesnipperd, , snufje zout

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2006
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Fajita

Een vegetarische fajita gevuld met mooie groenten, halloumi kaas en gebakken bonen 

INGREDIENTEN

Fajita, 1 gele ui, 2 paprika's van elke kleur, 1 courgette, 200 g halloumi, 1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix, Olie om in te bakken , , Gebakken bonen, Halve ui, Teentje knoflook, 1 blik Santa Maria Mexican Chili beans , , Guacamole, 2 avocado's, 1 zakje guacamole dip mix, Verse koriander naar smaak

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste halloumi kaas recepten
Populaire kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top