1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Bossche Bol

Bossche bol recepten (5)

bossche bollen

De enige echte bol

INGREDIENTEN

3 dl water 125 gram boter 150 gram bloem 5 a 6 eieren halve liter slagroom 2 repen pure chocolade

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 220 graden. water met zout en boter,in een pan aan de kook brengen. op het vuur de bloem er ineens bij doen en blijven roeren tot een bal als het loslaat van de pan.dan van het vuur af en een voor een de eieren erbij doen totdat de eieren volledig zijn opgenomen na het vijfde ei kijken of het zesde er nog bij moet,wanneer het deeg mooi blinkt het zesde ei er niet bij , het deeg overdoen in een spuitzak of met twee lepeltje op een bakblik scheppen,het bakblik invetten met boter en een beetje bestuiven met wat bloem12 bolletjes op het bakblik doen wel goed uit elkaar anders gaan ze aan elkaar plakken. bakblik in he midden van de oven zetten en in 25 min mmoi gaar en bruin bakken. uit de oven op een rooster laten afkoelen. smelt in een pannetje au bain marie de chocolade met wat water. als de soezen wat afgekoelt zijn dan dopen in de chocolade. de slagroom kloppen, als de soezen wat gehard zijn de slagroom in een spuitzak doen en aan de onderkant in de soezen spuiten.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  •  
  •  30-60 min.

Mega Soes

Alias Bossche Bol, alias Moorkop - in alle facetten Mega Lekker

INGREDIENTEN

1 dl water, mespunt zout, 5O gram boter, 50 gram bloem, 2 eieren, , Voor de vulling:, 2? dl slagroom, 50 gram suiker, ? pakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, 50 g bittere chocolade

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-1998
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Oranjebollen met advocaatroom

Iedereen kent de bossche bol wel. Lekker goed gevuld met slagroom.  Ik bedacht een variant voor Koningsdag, bevrijdingsdag of gewoon voor als je zin hebt in oranje !

INGREDIENTEN

Voor de bollen100 ml water, 100 ml melk, 100 g boter, 1 snufje zout, 100 g bloem, 4 eieren, , , Voor de vulling, (voor 10 bollen), 500 ml slagroom, Naar smaak advocaat toevoegen, , Chocoladeglazuur, , 300 gr. witte chocolade, 1 a 2 eetlepels water, Klein beetje slagroom, Op oliebasis oranje kleurstof, Gekleurde sprinkels of iets anders wat je leuk vind, , Spuitzak, kartelspuitmondje,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-2016
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Slagroomsoesjes

INGREDIENTEN

1 ons water en 1 ons melk (afwegen), 1 ons boter, zout, 1 ons bloem, 4 eieren, geklopte slagroom met slagroomversteviger

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Slagroomsoesjes

INGREDIENTEN

1 dl water, 1 dl melk, 1 ons boter, zout, 1 ons bloem, 4 eieren, geklopte slagroom met slagroomversteviger.

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
Populaire gebak recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top