1. Home
 2. Recepten
 3. Gangen
 4. Gangen
Meer Amuses recepten »
Meer Voorgerechten recepten »
Meer Soep recepten »
Meer Tussengerechten recepten »
Meer Hoofdgerechten recepten »
Meer Bijgerecht recepten »
Meer Nagerechten recepten »
Suggesties kookboeken

Dit is een echte feestmaaltijd. Heerlijke gebakken zalm op een bedje van romige zuurkool met een jklein beetje spek en twee verschillende soorten paddenstoelen. Gegarneerd met wat beetgare broccoli en een torentje smeuïge aardappelpuree. De witte wijnsaus maakte het geheel af. Gemaakt en gegeten samen met onze buren op Oudejaarsavond (onderdeel van 4 gangen). …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Internationaal

Lekker tussen twee gangen door of als welkomstkomstdrankje …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Italiaans

In de gewone gang van zaken sta ik Paaszaterdag uren in de keuken om de Familie- Paas-brunch voor te bereiden. Geen voorbereidingen, geen eieren zoeken en geen gemeenschappelijke brunch.Helaas vanwege het Covid 19 alles onmogelijk.Onze zoon en dochter hadden samen iets bekokstoofd om tóch met Pasen op gepaste afstand samen te kunnen zijn.Enkele dagen geleden  kreeg ik te horen, dat ik voor Pasen geen inkopen moest doen omdat zoonlief een paasdiner van een gerenommeerd bistrorestaurant uit Roermond nu ( à go go) kwam bezorgen.Een 4 gangen menu alles vacuüm verpakt en reeds deels voorgegaard. Een heleboel  "pakjes en zakjes "gedoe dus , maar dan ANDERS en vers gemaakt . Dat was een complete verrassing , omdat ik ervan uitging alles zelf te moeten bereiden.Natuurlijk houden restaurants ( zeker nu) rekening met alle soorten van  koks..... die met 2 linkerhandenen die met 2 rechterhanden Omdat ik dit een lief en origineel idee vond van onze zoon en dochter wil ik het hier plaatsen. In de eerste plaats om het voor mezelf te bewaren om het nog eens te kunnen nalezen en.....misschien ook om  ideetjes voor andere Smulwebkoks en voor mezelfop te doen. Klokslag 18.00 uur zouden we de eerste gang klaarmaken en serveren. Echt dolle pret met alle over en weer APPS en  FOTO'S . Echt genieten op afstand dus. De speciaal hiervoor aangemaakte groepsapp stond tussendoor ROODGLOEIEND met bevindingen. …  Lees verder »

 •  60-120 min.
 • Wereld

Eerste hoofdgang van valentijn 7 gangen …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Nederlands

Eerste voorgerecht valentijns 7 gangen menu. …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Nederlands

Een rustpauze in een 8 gangen menu. De gerookte lychee vond ik op de website van Herbivarious, en daarbij heb ik een lychee spoom gemaakt met rose champagne. Een geslaagde combinatie! …  Lees verder »

 •  60-120 min.
 • Europees

Koken en zelf niet mee eten , ik heb er geen probleem mee , sterker nog als je zoveel uur in de keuken staat dan is en je trek wel weg, plus je snoept en proeft tussen door genoeg , en je hebt gewoon geen tijd om je pannen uit het oog te verliezen. er moest voor 6 man een een uitgebreid dinner komen , 5 gangen met restaurant uitstraling ( ja ja zaken lui doen alles om te scoren ) afijn, een tussen gerechtje ( vandaar de III er achter, de rest van het menue volgt, ik zou zeggen, spaar ze allemaal! ) waarvan mensen denken dat je in een profi keuken werkt , maar eigenlijk supermakkelijk is. ingredienten zijn idd voor 10 personen , dus als er wat mislukt heb je nog herkansing , plus de kok moet toch proeven …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Frans

Sinds ik niet meer snoep of aan de cola of andere frisdrank meer drink ben,ben ik op zoek naar andere soort dranken.ook om de trek in lekkere dingen te verminderen en toch de nodige vitamines naar binnen te krijgen,. had ik zo iets ik ga het toch eens proberen om een smoothie te maken.dus vanavond had ik zo iets na het eten.inplaats van een toetje hupsake aan de gang.en voor het eerst gemaakt.en aardig gelukt …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Europees

Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo -Le case del Merlo-  op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt -con amore-  Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen creativiteit ben ik hierop uitgekomen. Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus   …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Italiaans

Deze gerechtjes vond ik in een tijdschrift en het idee is erg leuk! Gourmetten in gangen. Van voorgerecht tot nagerecht. Kies zelf de lekkerste wereldse gerechtjes uit!!  …  Lees verder »

Kerstdiner a la Frantzen. Voor 4 personen. Hieronder volgt een driegangen kerstmenu van Marcel Frantzen de chef-kok van restaurant Vivaldi. U kunt dit gerecht een dag van te voren bereiden. Het menu is voor vier personen en heeft als voorgerecht Briesoep met gerookte tamme eendenborst. Het hoofdgerecht is jachtschotel van hazepeper geserveerd met stoofpeertjes en het dessert warme chocoladebrownie met vanille roomijs. Briesoep met tamme gerookte eendenborst. 8 dl sterke kippenbouillon, 2,5 dl ongezoete slagroom, 200 gram brie, 50 gram roomboter, 200 gram gerookte tamme eendenborst, kook de kippenbouillon in room en laat de brie hier zachtjes in oplossen. Zeef de soep en laat het opnieuw inkoken. Roer de boter erdoor. Serveer de soep en de plakjes eendenborst in een diep bord. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Internationaal

Onderdeel van het Intercontinentaal drie gangen menu: Hippy Chic. Bron: Elle Eten voorjaar 2000 …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Internationaal

Dit is een tussengerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Italiaans

Na een heel kerstdiner, 4 gangen, ging dit nagerecht helemaal op! Ongelooflijk lekker. …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Nederlands

Dit is een amuse die bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes Smakelijk eten! …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Wereld

Spoom wordt ook wel een `boisson frappe` genoemd. Het is ontstaan halverwege de vorige eeuw, toen het serveren van diners in gangen opgang begon te vinden. Tot die tijd zette men alles tegelijk op tafel. Het diende om de gasten voor het `piece de resistance`, het hoofdgerecht (meestal een gigantisch stuk gebraad a la Asterix en Oblix) de gelegenheid te geven om de voorgaande (vier, vijf, zes...) gangen even te laten zakken. Vaak werd er gedurende de boisson frappe een wandelingetje gemaakt of gingen de voetjes van de vloer. Voor het nuttigen van dit drankje was dus ruim de tijd. Ik ben van mening dat het nu ook zo zou moeten geschieden. Als je namelijk tussen je vishoofdgerecht en je vleeshoofdgerecht (logische plaats voor een boisson) in vijf minuutjes zo`n ijskoud mierzoet drankje wegkiept, komt dat je spijsvertering niet ten goede. Ook is het funest voor je smaakpappillen voor de wijn. …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Nederlands
Populaire Gangen kookboeken:
Top