1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Aubergine
  5. Aubergine Uit De Oven

Aubergine uit de oven recepten (2.020)

  • Eigen recept

Echte griekse(!) moussaka

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept.

INGREDIENTEN

1kg aubergines, in plakken van 1cm dik gesneden Zout en vers gemalen peper Circa 50 gram bloem om te paneren Circa 3 dl olijfolie 2 middelgrote uien, gepeld en in plakken 450 gram mager lamsgehakt ( kan ook gemengd gehakt) 4 middelgrote tomaten, ontveld en in plakken of 400 gram tomaten uit blik uitgelekt. 3 eetlepels tomatenpuree 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 theelepels gedroogde oregano 1 snufje kaneel Voor de saus: 15 gr boter 25 gr bloem 3dl melk zout en peper snufje nootmuskaat 2 eieren, losgeklopt 3 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt

Bereidingswijze

Verhit vijf eetlepels olie in een pan met zware bodem en doe er wanneer de olie heet is op een matig vuur de aubergineplakken in. Schenk telkens wat olie in de pan wanneer u de rest bakt. Leg de aubergine plakken even opzij. Doe nog wat olie in de pan en bak de uien lichtbruin. Doe er het lamsgehakt bij en laat al roerend gelijkmatig bruin bakken. Voeg er de tomaten, tomatenpuree, knoflook, groene kruiden , de kaneel en zout en peper toe en breng aan de kook. Laat de vleessaus 20-25 minuten sudderen tot bijna al het vocht opgenomen of verdampt is. Smelt de boter voor de saus, roer er de bloem door en schenk er wanneer zicht een gladde pasta gevormd heeft, al roerend de melk erbij. Breng op smaak met zout,peper en nootmuskaat. Breng aan de kook, laat 2 minuten pruttelen, laat vervolgens iets afkoelen en klop de eieren erdoor. Leg eerst een derde van de aubergineplakken op de bodem van een ondiepe, vuurvaste schaal. Dek af met de helft van de vleessaus. Leg er dan weer aubergines op. Dan de rest van de vleessaus en de rest van de aubergines. Schenk de bechamelsaus over het geheel en strooi er de kaas op. Zet de schaal op een rooster en laat het gerecht dan 35-40 minuten bakken op een voorverwarmde oven van 190 graden.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2009
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Shepherd`s Pie/ Cottage Pie

INGREDIENTEN

* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ratatouille

Recept van een collega! Serveren met Pasta, rijst of op een stokbroodje.Zowel warm als koud erg lekker.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 aubergine, 1 courgette, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamico azijn, evt.verse basilicum fijngehakt,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Aubergine (Turks)

Aubergine gevuld met gehakt. Met dit recept kun je ook gevulde aardappels, paprika of vleestomaten maken.

INGREDIENTEN

- 50 gram boter, - 4 aubergines, - pond rundergehakt, - 1 teentje knoflook, - 2 grote uien, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 4 grote vleestomaten, - handjevol peterselie, - peper, zout en paprikapoeder,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gratin van aubergine, courgette, tomaat en aardappel

Gratin van schijfjes aubergine, courgette, aardappel en tomaat. Overgoten met room gemengd met roomkaas, knoflook en basilicum. Afgedekt met schijfjes tomaat met geraspte oude kaas.

INGREDIENTEN

1 aubergine (dunne), 1 courgette (dikke), 3 tomaten, 250 g aardappelen, 200 ml kookroom, 50 g zachte roomkaas, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels vers gehakte basilicum, 70 g geraspte oude kaas, zwarte peper en zout, 1 eetl olijfolie, 7 klontjes boter,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

aubergine

Gevulde aubergin met gehaktkiprepen.

INGREDIENTEN

100g margarine of oleifoli.3aubergin-zout peper nootmutskaat paprikapoeder naar smaamk 1-grote ui 1-kleine geseden tomaat1-eetlepel gehakte peterselie-500ggehaktekipfielet.

  • Antiliaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2001
  • Antiliaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
Populaire aubergine recepten

Gevulde aubergine

Er zijn natuurlijk talloze variaties mogelijk van dit gerecht, deze vind ik het lekkerst. De vulling van rijke tomatensaus met gehakt, fris gekruid en een paar kruimels feta kaas bovenop maken het geheel compleet. De aubergines kunnen eventueel met rijst geserveerd worden, maar op zich is een portie al vullend genoeg.

INGREDIENTEN

4 flinke, stevige aubergines, 2 eetlepels olijfolie, 500 g gehakt, 1 grote ui, 1 paprika, 2-3 knoflookteentjes, 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn en oregano, 700 ml tomatensap, Zout en peper naar smaak, 100 g feta

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De beroemde PARMIGIANA DI MARIO die geweldig is!!!

Echt een heel bijzonder en lekker SUPER ITALIAANS gerecht van Topkok Mario. Dit gerecht vonden onze vrienden helemaal geweldig en gingen met het recept de deur uit. Leuk dus!!.

INGREDIENTEN

3 aubergines zonnebloemolie met een scheut olijfolie om te frituren verse lasagnevellen, om de vorm te bekleden boter om in te vetten 2-3 bollen mozzarella, in stukjes 5 eieren, hardgekookt en grof gehakt 500 ml tomatensaus (eigen basis recept) 1 bosje basilicum, grof gehakt zout en peper 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas 50 gr boter, in klontjes.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Heerlijk voor het weekend:gevuld turks brood

Echt smullen , genietend het weekend beginnen

INGREDIENTEN

, 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gepelde tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, eventueel handje taugé, 400 g rundergehakt, 2 eetl. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout, peper, ketjap, sambal,

  • Turks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Turks
  •  30-60 min.

Gevulde Aubergine

Gevulde aubergine met couscous

INGREDIENTEN

1 aubergine, 2 teentjes knoflook, 2 bosuitjes,1/2 paprika, 1 el turkse kruiden, 1/2 pnd kipfilet, 1/2 theelepel cayennepeper,1 kipbouillontablet, 14 pak couscous, scheut olijfolie, 3 el geraspte kaas.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

AUBERGINE EN FETA UIT OVEN

INGREDIENTEN

2 grote aubergine, in lengte in plakken gesneden, 15 ml olijfolie, 1 grote ui, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 rode pepers, zonder zaden, fijn, 8 rijpe tomaten, ontvelt en in blokjes gesneden, 1 t suiker, zout, peper, 2 e gemengde groene kruiden (zoals oregano, peterselie en basilicum), 130 g fetakaas, verkruimeld

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste aubergine uit de oven recepten
  • Eigen recept

Aubergine uit de oven

INGREDIENTEN

1 aubergine, 200 gram feta(in plakjes), 3 teentjes knoflook(in plakjes), 1 blik gepelde tomaten, 2 gesnipperde uien, oregano, basilicum, zout, peper, olie

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2009
  • Grieks
  •  30-60 min.

Aubergine uit de oven

Lekker met rijst

INGREDIENTEN

1 bosuitje; 150 gr kalfsgehakt; 2 el geraspte parmezaanse kaas; 2 el rozijnen; 1 eidooier; peper; zout; 1 aubergine; 2 el pijnboompitten

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aubergine uit de oven

Bijgerecht uit de oven, goed voor te bereiden en als de visite binnenloopt in de oven schuiven.

INGREDIENTEN

* 2 aubergines, in plakjes, * 2 el olijfolie, * 2 tenen knoflook, fijngesneden, * 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g), * 1 bakje basilicum (15 g), blaadjes gescheurd, * 2 tl gedroogde oregano, * 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2013
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aubergine uit de oven

INGREDIENTEN

2 aubergines, 300 gram bruine rijst, peper / zout, 4 stengels bleekselderij, 1 uitje, 1 teen knoflook, 1 theelepel oregano, basilicum, suiker, mespunt gemberpoeder, 1 wortel, 1 prei, 1 blik tomaten in sap, mespunt tijm, 200 gram feta

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Aubergine Uit De Oven

Bijzonder ovengerecht, kan als vegetarisch voor 2 personen of als bijgerecht voor 3 personen

INGREDIENTEN

2 kleine aubergines, 200 gram feta, zakje olijven, oregano, knoflook, olijfolie, 2 sjalotjes, 2 tomaten.

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel van makreel en aubergine

INGREDIENTEN

3 verse makrelen, schoongemaakt en in filets gesneden, 2 aubergines, 4 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, grof gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 eetlepels rozijnen, 1 eetlepel gedroogde oregano, zwarte peper, versgemalen, sap van 1 citroen, 150 g Griekse yoghurt, 1 ei

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-06-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarisch aubergine met kaas uit oven

Mijn dochter en kleindochter waren op visite. Ook voor eten en ze zijn vegetarisch, zo opa moest weer wat te eten verzinnen.

INGREDIENTEN

voor saus, 3 e olijfolie, 1 grote ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 3 bosuitjes, fijn, 3-4 tomaten, geraspt (met sap) of blokjes tomaat uit blik (400 g), 3/4 t suiker, verse oregano, fijn, verse tijm, fijn, verse peterselie, fijn, verse basilicum, gescheurd, zout, peper, water (genoeg water, het sopt zo heerlijk weg bij pasta of brood), , bereiding van saus, 5. Fruit ui en knoflook in olijfolie tot zacht., 6. Voeg de bosuitjes bij en bak verder voor een paar minuten., 7. Voeg overige ingrediënten, plus water erbij en kook saus op matig vuur tot er gebonden saus is ontstaan. (zo 30-40 min) (basilicum word alleen de laatste minuut meegekookt)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde aubergine uit de oven

Voor 2 a 3 personen

INGREDIENTEN

2 aubergines, ? 500 gram aardappelen (afhankelijk van de grootte van je schaal en je, maag... ;-)), beetje olijfolie, 1 bakje vegetarisch gehakt (bijv. van het merk So Fine: gehakte tofu), ? 50 gram quinoa of bulgur of een ander graan, 1 grote ui, 1 grote knoflookteen, 1 of 2 theelepels pesto, halve tot hele courgette (en/of evt. andere groente), 1 pakje sojacuisine/sojaroom (Provamel),

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aubergine met tomaat uit de oven

Een vriend van mij maakte dit een keer voor een kerstdiner met een hoop vrienden. Ik heb het recept wat aangepast en als ik het heb gemaakt kan ik haast niet stoppen met eten. Ik maak het altijd als bijgerecht bij wat aardappels, maar als je genoeg maakt kan het ook prima door als hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

1 Aubergine, 1 Zakje geraspte kaas, 1 bol mozzarella, 2 takjes bosui, 1 teen knoflook, 3 tomaten, Olijfolie, zout & peper,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2016
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Courgette en Aubergine Uit De Oven

Erg makkelijk te maken en goed met allerlei soorten gerechten te combineren

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 aubergine, 1 prei, 1 pakje kleine maiskolfjes, 100 g veta, 125 ml creme fraiche, geraspte kaas, peper&zout, evt. oregano, barcilicum of andere kruiden naar smaak.

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-1999
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gemengde groenten uit de oven met gril

Lekkere gegrilde groenten met een niet al te ingewikkelde kruidenmix. Met de groenten kun je variëren.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 courgette, 2 rode uien, 1 rode puntpaprika, 1 gele paprika, 5 worteltjes, 3 trostomaten, 2 eetlepels kappertjes, 2 eetlepels balsamico azijn, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie, 2 theelepels gepureerde knoflook uit een potje, 1 afgestreken theelepel zout, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 theelepels versgemalen zwarte peper, 2 theelepels kristalsuiker

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2010
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel van aubergine en courgette

INGREDIENTEN

2 aubergines - 2 courgettes - 2 uien - 3 grote vastkokende aardappelen - 3 vleestomaten - 3 teentjes knoflook - 4 takjes verse tijm of 3tl gedroogde tijm - zout - peper - 1dl olijfolie., ,

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Gevulde Aubergine

Een hoofdgerecht met zeer weinig calorien.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 1/4 ui, 75 gr rauwe ham, knoflook, tomaten puree, italiaanse kruiden, twee eetlepels geraspte kaas

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

aubergine au gratin

Nog nooit aubergines klaargemaakt? Proberen!

INGREDIENTEN

2 grote aubergines, olie om ze te bakken, 2 eieren, klein bekertje slagroom, 1/2 theel. zout, zout voor bestrooien van de plakken aubergine, versgemalen peper, 1 kopje (zelfgemaakte) kruidige tomatensaus, 1/2 kopje geraspte kaas, 1/2 kopje broodkruimels, beetje bloem en wat peterselie.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Ovenschotel met Aubergine

Ovenschotel met Aubergine

INGREDIENTEN

1 fijngesneden ui, 1 fijngesneden knoflookteentje, 2 el olijfolie, 500g rundergehakt, zout en (versgemalen) peper, 1 tl tijm, 2 tl paprikapoeder,1 aubergine, 2 vleestomaten,1 mozzarellakaasje, 1 doosje maggi Puree voor ovenschotels, 1tl gedroogde basilicum

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aubergine spiesjes uit de oven

Aubergine spiesjes met mozzarella en tomaat uit de oven

INGREDIENTEN

-1 aubergines, -1 mozzarella bolletjes, -2 tomaten, - olijfolie, -rozemarijn

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2010
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aubergine met oregano uit de oven

Melanzane al forno con origano; voor 6 pers.

INGREDIENTEN

4 grote, ronde, stevige aubergines, zeezout en vers gemalen zwarte peper, olijfolie, 3 el gedroogde oregano, 1 el korianderzaad, grofgemalen, 3 teentjes knoflook, kleingesneden, 3 handjes rucola, sap van 2 citroenen, extra vergine olijfolie

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Moussaka met aubergine

Moussaka met aubergine een grieks recept.

INGREDIENTEN

- 1 kg aubergine, zout en 2 uien, - 3 tomaten, olijfolie naar smaak, - 600 gram lamsgehakt, - 1 kopje droge witte wijn, - 1 theelepel suiker, - 1/2 theelepel kaneel, - 1 theelepel oregano, - 2 eetlepels peterselie (vers), - 60 gram paneemeel, - 60 gram Kefalotiri of Parmezaanse kaas, - 3 kopjes melk, - 4 eetlepels boter, - 6 eetlepels bloem, - nootmuskaat, - 3 eieren

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gepofte aubergine

Tip, als je denkt geen aubergine te lusten (zoals ik)!

INGREDIENTEN

Aubergine (formaat naar aantal personen), boter

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aubergine met kaas uit de oven

INGREDIENTEN

3 middelgrote aubergines, zout, 6 eetlepels olijfolie of andere olie, 1 middelgrote zeer fijngesnipperde ui, 300 gr gepelde tomaten, 6 verse basilicumblaadjes of selderie, 3 eetlepels bloem, peper, worcestersaus of aroma, 200 gr mozzarellakaas of andere zeer jonge kaas

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

ovenschotel aubergine

Ovenschotel met aubergine, mais, tomaten, feta, olijven en een kaassaus

INGREDIENTEN

2 aubergines, 3 vleestomaten, blikje mais, stuk feta, olijven en 3 a 4 tenen knoflook. Voor de saus: boter, bloem, melk, kaas. en kruiden: zout, peper, nootmuskaat en/of aromat

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Aubergine uit de oven met chili-tomatensalade

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, gepeld, 2 sjalotjes, gepeld, gehalveerd, in flinterreepjes, 1 rood pepertje, zonder zaadjes in flinterreepjes, 12-16 kerstomaatjes, gehalveerd, 1/2 supermarktbosje basilicum, fijngeknipt, 4 eetl. olijfolie, 2 theel. gedroogde oregano of tijm, 2 aubergines, 1 eetl. balsamico-azijn

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aubergine met ricotta uit de oven

INGREDIENTEN

3 aubergines, 4 tomaten, 250 gr champignons, 80 gr ontpitte groene olijven, 50 gr hazelnoten, 1 sjalot, 500 gr ricotta, 3 eetl paneermeel, 1 ei, 1 eetl boter, olijfolie, 3 takjes verse tijm, 1/2 bieslookplantje (vers), 1/2 basilicumplantje (vers), 1 koffielepel oregano, peper en zout

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Aubergine kaviaar

Aubergine tapenade

INGREDIENTEN

1 Aubergine,4 tenen knoflook in plakjes, peper,zeezout en olijfloie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2010
  •  
  •  20-30 min.

kabeljauwgratin met aubergine

Heerlijke ovenschotel. Lekker met stokbrood/turks brood, rijst of aardappelpuree.

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd, 2 teentje knoflook, 450 gr aubergine, sap van 1/2 citroen, 2 el tomatenpuree, zout, peper, rozemarijn, tijm, 350 gr kabeljauwfilet, geraspte kaas of mozzarella.

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ovenschotel met aubergine

Ovenschotel met aubergine

INGREDIENTEN

1 fijngesneden ui, 1 fijngesneden knoflookteentje, 2 eetl. olijfolie, 500gr rundergehakt, zout en peper, 1 theel. tijm, 2 theel. paprikapoeder, 1 aubergine, 2 vleestomaten, 1 mozarellakaasje, 1 doosje maggie aardappelpuree voor ovenschotels, 1 theel. gedroogde basilicum

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aubergine met uiengehakt

Een heerlijke maaltijd volgens de methode montignac.

INGREDIENTEN

4 aubergines,olijfolie,3 el.olijfolie,300 gr.lamsgehakt grof gemalen,1 spaanse peper,2 grote uien,1 thl.paparikapoeder(meer mag ook)4 el gehakte peterselie,4 trostomaten in plakken gesneden, 4 tenen knoflook,50 gram graspte kaas,peper en zout.

  • Turks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2002
  • Turks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Aubergine lasagna

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 rijpe tomaat, 1 teentje knoflook, 1 bakje Maza Hoemoes met zongedroogde tomaten, Olijfolie, Snufje zout en peper,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

gevulde aubergine

Pittige italiaanse ovenschotel

INGREDIENTEN

300 gr. rundergehakt, 1 grote aubergine, 1 ui, 2 teentjes knoflook (of gehakte knoflook uit een pot of tube!!), 1 paprika, it. kruiden, 1 blikje tomatenpuree, 1 pakje gepureerde pommodori, bakje champignons, geraspte kaas, rode wijn.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevulde Aubergine

Gevulde aubergine met een Aziatische twist

INGREDIENTEN

400g Rijst, 2 Aubergine, 2 el Go-Tan Wokolie, 4 tl Go-Tan Gehakte Knoflook, 500g Gehakt (lams/runder), 200g Paprika (alle kleuren), Go-Tan Original Wok Sweet&Sour, 150g Champignons, 1 bosje Lente ui

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste aubergine uit de oven recepten
Populaire aubergine recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top