1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Appelflap

Appelflap recepten (65)

Appelflap

Appelflap

De Appelflap is een soort gebak, het wordt gemaakt van bladerdeeg gevouwen in een driehoek. Deze driehoek wordt gevuld met appel, kaneel en eventueel krenten/rozijnen of amandelspijs. Tijdens of na het bakken strooit men suiker over de appelflap

Appelflap

Die krokante appel gebakjes Mmmmm.

INGREDIENTEN

6 jonagold appelen 1 eigeel 2 eetlepels suiker 4 velletjes bladerdeeg bloemsuiker solo

Voorbereiding

Appeltjes toven.

Bereidingswijze

Schil de appelen en snij ze in schijfjes Stoof de schijfjes aan in solo samen met de suiker zodat je appelmoes bekomt Schep de appelmoes in het midden van het bladerdeegvel Bestrijk de zijkanten met eigeel en plak dicht Duw de zijkanten nog eens extra aan met een vork Bestrijk de appelflap met het resterende eigeel Bak de appelflap in een voorverwarmde oven van 180 ?C gedurende 25 minuten Bestrooi de appelflap met bloemsuiker en dien op.

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Appelflap

Trendy appelflappen: een filodeegpekketje gevuld met appel en noten, geserveerd met aardbeiensaus

INGREDIENTEN

8 plakjes filodeeg van 24 x 24 cm, 50 gr gesmolten boter of margarine, 2 appels, geschild, klokhuis uitgeboord en in dikke plakken gesneden (ca. 5 plakken per appel)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

appelflap

Makkelijk te maken koffie/thee hapje

INGREDIENTEN

1 appel, 4 vellen bladerdeeg, 2 handjes rozijnen, kaneel, suiker, melk (om te bestrijken)

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  •  
  •  20-30 min.

Appelflap

Bron: Sabine's Appelflap

INGREDIENTEN

Ingredienten (6 pers.):, 300 gr. bladerdeeg, 1/8 liter slagroom, 3 eetl. suiker, 5 goudrenetten, 3 eieren, een klontje boter, schil van een citroen

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

appelflap

Lekker fris

INGREDIENTEN

Appel(goudreinet) kaneel,suiker,bladerdeeg.

  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  30-60 min.

Appelflap

Lekkernij

INGREDIENTEN

1plakje deeg, 1 eetlepel rozijnen, 1 kwart appel, kaneel.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2000
  •  
  •  0-10 min.
Populaire bakken recepten

Appelflap

Wie lust er nu niet een lekker appelflapje? Deze kan je zelf maken ... 4 grote? 8 kleintjes? 4-uurtje voor de kids? Ze zijn makkelijk en snel klaar!

INGREDIENTEN

- 4 stukken bladerdeeg (grootte naar keuze), - 4 lepels appelmoes met kaneel (vers of uit pot), - 1 eigeel, - bloemsuiker

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

appelflap

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2008
  •  
  •  0-10 min.

Appelflap.

Appelflappen op mijn manier. 2 Flesjes bier vermengen met bloem tot sausdikte. Scheutje slaolie en iets zout erdoor. Gewoon op gevoel moet je dit doen. Dus als een dikke saus. Goudrenetten schillen en het klokhuis verwijderen. In schijven snijden bestrooien met ruim suiker en kaneel en goed in laten trekken. Door het bierbeslag halen en dan bakken. Dit kun je heel goed als laatste bakken als je klaar bent met de oliebollen in dezelfde olie, scheelt ook weer een pan. Enkele minuten bakken uit laten lekken en bestrooien met poedersuiker. Lekker eten.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Appelflap

INGREDIENTEN

2 groote kookappels, 1/4 kopje appelsap, 1/2 kopje demerara suiker, 1 theelepel kameel, 1 theelepel nootmuskaat, 200gr volkoren meel, 125gr veganistisch boter, 50gr demerara suiker, water

  • Vegetarisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2012
  • Vegetarisch Nagerecht
  •  30-60 min.

appelflap

Een heerlijke zoet/zure gebak van vroeger!!

INGREDIENTEN

2 kg.stevige zoet/zure appels,500 gr.zelfrijzend bakmeel,10 gr.zout,75 gr.basterdsuiker,2 eieren 750 ml.vocht !! (melk/bier )kaneel poeder,poedersuiker.citroensap,kristalsuiker.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Nieuwste appelflap recepten

Appelflap

INGREDIENTEN

4 stukjes bladerdeeg, 4 lepels appelmoes met kaneel, 1 eigeel, bloemsuiker

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

appelflap

INGREDIENTEN

4 blaadjes diepvries bladerdeeg, 2 zure appels, 4 eetlepels krenten, 2 eetlepels rozijnen, 2 theelepels kaneel, 4 eetlepels suiker, kopje water

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2002
  •  
  •  30-60 min.

Een lekkere APPELFLAP

Ingrediënten voor 10 appelflappen

INGREDIENTEN

10 appels (wij gebruiken een mix van goudreinet en elstar), 1 pakje roomboter bladerdeeg (diepvries), 2 zakjes vanillesuiker, boerenjongens of rozijnen, kaneelpoeder, 1 losgeklopt ei, klont roomboter, rietsuiker

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2013
  •  
  •  20-30 min.

Klassieke appelflap

Traditionele appelflappen van door beslag gehaalde, gefrituurde appelschijven, geserveerd met poedersuiker - 25 stuks

INGREDIENTEN

100 gr bloem, 5 gr gist, 4 eetlepels lauwe melk, 1 ei, zout, 5 appels, geschild, klokhuis uitgeboord en in plakken gesneden (ca. 5 plakken per appel), 2 eetlepels kristalsuiker, 2 theelepels gemalen kaneel, frituurolie, poedersuiker,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Appelflap speciaal

Simpel, snel en leuk!

INGREDIENTEN

2 appels (stevig), 4 plakjes blaaderdeeg, 1ei, Suiker (naar gewenste hoeveelheid), Kaneel (naar gewenste hoeveelheid)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2013
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bladerdeeg appelflap

De enige echte appelflap maar dan van bladerdeeg.

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270g , 4 Jonagold Tante Fanny appels, 8 eetlepels rozijnen, Sap van een citroen, Scheutje rum, Kaneel, 6 eetlepels suiker, Boter om mee te bestrijken

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn lekkere appelflap.

Vandaag weer wat lekkers gebakken vooe bij de koffie vanavond. Ik heb nu een variant gemaakt op de appelflap van keukenliefde.

INGREDIENTEN

3 middelgrote appels. Ik heb elstars genomen, 3 bladerdeegvellen. Deze zijn van de lidl, die zijn mooi lang., 1 ei, geklopt, 2 el vanillesuiker, 3 el blanke rozijnen, 2 el kaneelpoeder, rietsuiker, 2 el boter, 1 el honing.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2013
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gezouten karamel appelflap

Https://zondagbakdag.wordpress.com/2015/09/27/salted-caramel-appelflappen/

INGREDIENTEN

Https://zondagbakdag.wordpress.com/2015/09/27/salted-caramel-appelflappen/

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2015
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

12 bladerdeeghapjes "voor elck wat wils"

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.

Choco Ufo

Speciaal voor kinderen

INGREDIENTEN

Vraag aan je vader of moeder een appelflap, een negerzoen en chocoladesaus

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  •  
  •  0-10 min.

appelflappen

Een lekkere doorgerechtje. Gevuld met appelstukjes, kaneel en suiker en eventueel suiker boven op het deegblad.

INGREDIENTEN

Wat heb je nodig voor een appelflap., , -1 appel, -11/2 theelepel kaneel, -2 eetlepels suiker, -en 4 deegplakjes,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Surinaamse pastei

INGREDIENTEN

2 gewassen kipfilets, 2 teentjes knoflook, 1 rode ui (fijn gesneden), 3 maggiblokjes, 0.5 theelepel witte & zwarte peper, 0.5 theelepel piment, 1 pot dopperwtjes en worteltjes gemengd, 6 augurken, 10 zilveruitjes, 1 theelepel kappertjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 3 pakjes bladerdeeg,

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Appelflappen

INGREDIENTEN

Als je je eigen lekkere appelflap wil maken moet je het volgende in huis halen:, , - 4 blaadjes diepvries bladerdeeg, - 2 zure appels, - 4 eetlepels krenten, - 2 eetlepels rozijnen, - 2 theelepels kaneel, - 4 eetlepels suiker, - kopje water,

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2001
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Appelflappen, maar dan een beetje anders.

Echt een lekkere appelflap ! Ik maak ze regelmatig als ik visite krijg. En steeds gaat het recept mee.

INGREDIENTEN

Appels ( ik gebruik Elstar ), klont boter, suiker, 1 geklutst ei, kaneel, rozijnen ( in wat amaretto geweekt.), amaretto, bladerdeeg

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2007
  •  
  •  10-20 min.

verschillende bladerdeeg hapjes

Allerlei zoete en hartige hapjes met bladerdeeg

INGREDIENTEN

- pakje bladerdeeg uit de vriezer, - vulling voor de hapjes,

  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2004
  • Biologisch
  •  30-60 min.

Bladerdeeghapjes met paprika

Een super lekker borrelhapje in de vorm van een appelflap, als je het 1 keer geproefd hebt wil je steeds meer!! Lekker met andere Italiaanse antipasti.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, ontdooid-, 1/2 rode paprika, in blokjes-, 1/2 gele paprika, in blokjes-, 1 bekertje creme fraiche (a 125 ml)-, 4 plakjes pancetta (Italiaans spek) of ontbijtspek, in reepjes-, 75 g geraspte kaas-, 1 ei, losgeklopt-, 3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden-, 2 eetlepels olijfolie-, zout-, peper, ,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Kersenflappen

Nu eens met een andere vulling i.p.v spijs of appel.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 250 g kersen, 30 g witte basterdsuiker, 5 eetlepels kristalsuiker, 1 ei, losgeklopt, water, boter om in te vetten of bakpapier

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ouderwets lekkere appelflappen

Er gaat niets boven een warme verse afgebakken appelflap, mmm!

INGREDIENTEN

7 blaadjes (diepvries)bladerdeeg, ontdooid, 3 friszure appels (ik gebruikte Elstars),zonder klokhuis, geschild en in partjes, 1 eetlepel (room)boter, 50 gram rozijnen, geweld, 25 gram rietsuiker, 1 volle theelepel koekkruiden, 1/2 theelepel kaneel, ongeveer 2 eierdooiers, ongeveer 2 eetlepels vanillesiroop of abrikozenjam, kristalsuiker en poedersuiker om te garneren

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Vleesflapjes

INGREDIENTEN

Hamlappen, kipfilet of gehakt, texmex kruiden, 1 prei, knoflook, bladerdeeg, eidooier, olijfolie,

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Shoarmaflappen

Een lekkere hartige flap, lekker als bijgerecht  of  als snackje s avonds bij de borrel . Makkelijk te maken. Serveer lekker met knoflooksaus

INGREDIENTEN

10 plakjes deeg voor hartige taart of bladerdeeg, 500 gram naturel varkensreepjes, of kipfiletreepjes, 1 zakje shoarmakruiden (zelf kruiden is ook een mogelijkheid), 1 rode parika, 1 ui, 1 koffielepel creme fraiche, 2 koffielepels shoarmasaus, 1 losgeklopt ei

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

bladerdeegappelflap

Warme appelflap van bladerdeeg,lekker bij de koffie, of als dessert met een bolletje ijs en slagroom ernaast, en zo klaar.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg,appel,rozijnen,kaneel,suiker,citroensap,ei.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Supersnelle fruitflappen

Snel heerlijke fruitflappen maken. Het is echt heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is een potje "verwenfruit" van de HAK en bladerdeeg. Je kan ook ingevroren fruit gebruiken zolang het maar niet te nat is. (bijv "warm dessert fruit` van de AH.) Het kan gewoon bevroren in de flap!

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, Hak verwenfruit bijv: Rabarber compote met framboos.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Kersenflappen

Mmmmmm, heeeeeerlijk... Deze kan je kopen bij de bakker Bart, maar zelf maken is gewoon heel lekker EN leuk!!! Als je kleine kersenflapjes maakt op een kinder feestje, is het zeker dat ze binnen 1 minuut op zijn!!! Maar ook voor volwassenen zijn ze gewoon super.

INGREDIENTEN

1 pakje bladerdeeg (10 plakjes dus)-, 600 g kersen-, 60 g witte basterdsuiker-, 1 zakje vanillesuiker-, 5 eetlepels kristalsuiker-, 1 ei, losgeklopt-, water-, boter om in te vetten

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Hartige Appelflappen.

Door de ui en kaas een bijzondere appelflap.

INGREDIENTEN

Margarine, kleine geschilde en geboorde appel in dobbelsteentjes gesneden, 1 flinke eetl. Fijngehakte ui, snufje kaneelpoeder, 4 plakken kant en klare bladerdeeg (vierkant), ca. 75 gr. geraspte kaas., ,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  •  
  •  20-30 min.

Appelsandwich

Een reuze appelflap, niet moeilijk te maken, geen dure ingredienten, wel een groot succes

INGREDIENTEN

225 gram boter of margarine, 500 gram bloem, 2 theel. bakpoeder, 3 grote appels, 1 kopje rozijnen, 1 flinke theel. kaneel, 1 citroen, 3 volle eetl. bruine suiker, 1 ei.

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

You party animal!

Binnen no time klaar, en het is zo lekker!

INGREDIENTEN

Fetablokjes gelegd in olie. ( pot ), Bladerdeeg, Tijmkruiden, Grof zeezout, Ei

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2011
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met pasta, roomsaus, ui en pinda`s

Simpele ovenschotel, toch erg lekker! Bereidingstijd is op zich kort, maar er komt tijd in de oven bij.

INGREDIENTEN

-200 gram pasta, -pakje voor roomsaus, -enkele eetlepels mosterd, -2 handjes pinda`s/noten, -2 uien, -1 appel, -plakjes kaas, genoeg om de ovenschaal mee te bedekken, -kruiden(peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder, bieslook, peterselie, kerriepoeder, etc.)

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2011
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Samosa's

Somosa's zijn bladerdeeg hapjes uit Kenya. Je kan ze daar bijv. op de markt kopen. Ik heb ze vandaag gemaakt, mmmmmm!!! Echt super lekker!! Ik hoop dat jullie dat ook vinden.

INGREDIENTEN

(Voor 25 somosa's)-, 25 plakjes bladerdeeg, ontdooid en de plasticjes er af gehaald-, 250 g roerbakgroente-, 500 g gehakt-, 1/2 potje doperwten, uitgelekt-, 1 ei-, 2 eetlepels olie-, boter om in te vetten-, paprikapoeder-, kerriepoeder-, knoflookpoeder-, zout-, peper,

  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2006
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Pisang Goreng

Eigenlijk de indische appelflap

INGREDIENTEN

* 3 pisang tandoek (een indische bakbanaan maar je kunt ook gewone bananen nemen), * 250 gr. zelfrijzend bakmeel, * 4 el rijstmeel, * een snufje zout, * water om het beslag te maken, * olie om te frituren

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

appelflappen

Ouderwets recept

INGREDIENTEN

Het recept is gebaseerd op (minimaal) 64 appelflappen., , 20 Grote appels (soort: Goudrenetten), 1 Pak basterdsuiker, 1 Potje kaneel, 700 Gram zelfrijzend bakmeel, 4 Eieren, 2 Zakjes vanillesuiker, 7 Deciliter melk, 12 Gram zout, 3 Liter zonnebloemolie, Goede kwaliteit keukenpapier, Poedersuiker

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Appelflap

Appelflap

De Appelflap is een soort gebak, het wordt gemaakt van bladerdeeg gevouwen in een driehoek. Deze driehoek wordt gevuld met appel, kaneel en eventueel krenten/rozijnen of amandelspijs. Tijdens of na het bakken strooit men suiker over de appelflap

Nieuwste appelflap recepten
Populaire bakken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top