1. Home
  2. Recepten
  3. bruiloftsoep

bruiloftsoep

  •  , Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-09-2002

Ingrediënten 4 personen


Ca. 500 gram mager lamsvlees,in blokjes gesneden
1 stevige wortel,geschrapt en in schijfjes gesneden
1 ui, fijngehakt
1 1/2 liter water
zout en peper naar smaak
6 eetlepels boter
50 gram bloem
3 eierdooiers
4 eetlepels citroensap (1 citroen)
Garneren met:
3 eetlepels boter
1 eetlepel paprikapoeder
een snufje cayennepepr



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe het lamsvlees,de schijfjes wortel,de snippers ui,het water en wat zout en peper in een pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat het vlees ongeveer 1 1/2 uur zachtjes trekken,tot het zacht en gaar is. Laat de inhoud van de pan wat afkoelen. Schep de groenten en het vlees uit de pan. Bewaar de bouillon. Snipper het vlees in kleine stukjes,verwijder stukjes ui en wortel. Smelt in een andere pan de 6 eetlepels boter. Voeg hierbij de bloem. Goed roern en na enige minuten de bouillon toevoegen. Zorg ervoor dat de boter en de bloem goed oplossen en dat er geen klonten ontstaan (gebruik eventueel een garde). Voeg de snippers vlees toe en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.Klop in een kom de eierdooiers los met het citroensap. Giet daarbij wat van de hete boillon, roer dit goed door elkaar en giet dit mengsel tenslotte weer bij de soep.De soep mag nu niet meer koken. Smelt in een steelpan 3 eetleples boter.Roer het paprikapoeder en de cayennepeper erdoorheen. Serveer de hete soep in indviduele kommen. Laat iedereen zelf een lepel gesmolten boter over de soep scheppen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top