1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Blauwe schimmelkaas met rozijnen

Blauwe schimmelkaas met rozijnen

  • Internationaal, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-09-2002

Ingrediënten


1/4 l rode port
3 kruidnagels
4 lepels rozijnen
1/2 theelepel peper
2 lepels geschaafde amandelen
60 g Roquefort
60 g Magor
60 g Blue Stilton



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng port met kruidnagels, rozijnen en peper in een steelpan aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes doorkoken en neem van het vuur. Laat de rozijnen er minstens 4 uur in weken.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Neem de kaas een uur van tevoren uit de koelkast. Snij de Roquefort in dunne plakjes. Snij de Magor in plakken en de Stilton in punten.
Verdeel rozijnen met port over 4 potjes. Zet de potjes op bordjes en verdeel de kaas over de bordjes. Strooi de amandelen erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top