1. Home
  2. Recepten
  3. Gegrilde maiskolf met chili- & limoenboter

Gegrilde maiskolf met chili- & limoenboter

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-09-2002

Ingrediënten 12 personen


12 maiskolven
200 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
2 eetl chilipoeder
1/2 theel cayennepeper
1 theel paprikapoeder
geraspte schil van 2 limoenen
4 eetl versgeperst limoensap



Voor een vijver-fiesta in Latijns-Amerikaanse sfeer, voor 12 personen
De limoen en chili geven de zoetige smaak van de mais een pittige dimensie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal de bladeren van de kolven. Meng in een kom de boter, chilipoeder, cayennepeper, geraspte limoen en het limoensap. Smeer iedere kolf in met een eetlepel van dit botermengsel en verpak ze in aluminiumfolie. Zet de kolven 3 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Verhit de grill. Smeer het rooster in met olie en plaats het 10 - 15 cm van de hittebron. Leg de verpakte kolven op het rooster en grill ze ongeveer 10 minuten, draai ze een paar maal om. Haal ze voor het serveren uit de folie.

Serveertip

Serveer dit gerecht met partjes limoen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vergaarbak


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vergaarbak
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top