1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Tzatziki
  5. Tzatziki

Tzatziki

  • Grieks, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2002

Ingrediënten 8 personen


2 komkommmers
5 - 8 knoflooktenen
300 gram dikke griekse yoghurt
1 eetl azijn
2 eetl olijf olie
sap van een halve citroen
1,5 eetl vgerse peterselie
1 theel verse dille
1 hteel suiker
zout en peper vers uit de molen



Zo maakt mijn vriendin Penelope uit Korinthe haar tzaziki. Eet hem als mezze met lekker knapperig brood.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de komkommers en snijd er (in de keukenmachine) zo dun mogelijke plakjes van. Knijp al het vocht er uit. Dit kan je bv doen door ze in een zeef te doen met een bord er op en dan te duwen tot er geen vocht mer uit komt.

Bereidingswijze

Pel de knoflook en pers ze. Doe alle ingredienten in de yoghurt en meng ze voorzichtig door. Nu mag de azij en het zout en de peper (naar smaak) er bij. Laat het in de ijskast nog even "rusten".

Serveertip

Evt. nog besprenkelen met een scheutje olijf olie. Zalig met geroosterd lam.Kalli Orexi
Hier vind het recept voor Zo kom je bij mijn eigen Tzaziki recept.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top