1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

  • Internationaal, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-07-2002

Ingrediënten 4 personen


50 g boter
1 kleingesneden ui
2 theelepels paprikapoeder
1 kg geschilde aardappels in blokjes
7 dl bouillon
2,5 dl melk
1 dl koffieroom
150 g geraspte belegen kaas
zout
peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten.
Roer het paprikapoeder door het uimengsel. Voeg de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de melk en de koffieroom toe en laat de soep onder af en toe doorroeren nog ? 15 minuten doorkoken tot de blokjes aardappel uiteen vallen.
Roer de geraspte kaas door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top