1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Zeeuwse bolus
  6. zeeuwse bolussen

zeeuwse bolussen

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-07-2002

Ingrediënten


3 dl vole melk- 80 gr margarine- 1 zakje gist- 1tl suiker- 500gr bloem- 1 ei losgeklopt- 100gr bruine suiker- 2 el kaneelpoederEen jeugdsentiment voor mij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De melk lauwwarm verwarmen en de boter hierin laten smelten. de gist mengen met de suiker en de bloem in een schaal. hierin een grote kuil maken. het melkmengsel erin vermengen en van de rand af steeds meer meel erin mengen dit alles mengen tot een soepel deeg. met plastic folie inwikkelen en op een warme plaats ca 1 uur laten staan.(rijzen). de ovenop 200 graden voorverwarmen. de suiker en kaneel mengen( eventueel wat krentjes erdoor mengen). het deeg nogmaals kneden en uitrollen. rolletjes eruit snijden en deze oprollen van binnen naarbuiten(slakkenhuisjes). de grote is naar eigen keuze. deze nogmaals 20 minuten laten rijzen. in de oven afbakken ongeveer 20 minuten.tot ze bruin en gaar zijn.

Bereidingswijze

De oven op 200 graden voorverwarmen. de suiker en kaneel mengen( eventueel wat krentjes erdoor mengen). het deeg nogmaals kneden en uitrollen. rolletjes eruit snijden en deze oprollen van binnen naarbuiten(slakkenhuisjes). de grote is naar eigen keuze. deze nogmaals 20 minuten laten rijzen. in de oven afbakken ongeveer 20 minuten.tot ze bruin en gaar zijn.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Eigenlijk moet je ze meteen uit de oven opeten dan zijn ze het lekkerst.
zo niet dan even in de magnetron opwarmenOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiajanssen


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiajanssen
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top