1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Turkse bruiloftsoep

Turkse bruiloftsoep

  • Turks, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-06-2002

Ingrediënten 6 personen


6 koppen kippenbouillon
3 el boter
450 gr mager grofgemalen lamsgehakt
2 el bloem
1 gehalveerde ui
1 tl zout en versgemalen zwarte peper
2 tl paprikapoeder
4 losgeklopte eidooiers
sap van 1 citroen
1/4 tl kaneel



Dugun corbasi is een bruiloftsoep voor 6 personen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de kippenbouillon tot het kookt. Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg het lamsgehakt toe en laat onder voortdurend roeren bakken tot het mooi bruin is. Roer vervolgens de bloem erdoor en laat nog 2 minuten bakken. Doe nu het lamsgehakt, ui, zout, peper en paprikapoeder bij de hete kippenbouillon. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat het anderhalf uur zachtjes koken met het deksel op de pan. Verwijder de ui. Klop de eidooiers en het citroensap samen in een kleine kom en voeg dit mengsel al roerend bij de soep. Blijf roeren tot de soep heet is maar let op: ze mag niet meer aan de kook komen! Strooi er kaneel over en dien onmiddellijk op.

Serveertip

Bron: Astrid Veldman.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top