1. Home
  2. Recepten
  3. Raclette kaas
  4. lasagna bolognese

lasagna bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-06-2002

Ingrediënten 4 personen


Italiaanse bloem, 3 eieren, zout, peper, italiaanse tomaten in blik (2), 1 liter melk, boter, olijfolie, parmezaanse kaas (vers), smeltkaas (fontina of raclette bv), 1 kg rundergehakt, 1 ons salami, ui, knoflook, bleekselderij, wortel, basilicum, sambal, blikje tomatenpuree


Verder heb je nodig


Ovenschaal, pastamachine, keukendoek


Met zelfgemaakte pasta

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vermeng 300 gr bloem en 3 eieren op een schoon werkvlak, voeg een mespuntje zout toe en kneed minstens 10 minuten totdat je een elastisch deeg hebt. Te droog deeg: een paar druppels water toevoegen. te nat deeg; wat bleom toevoegen. verpak de bal in een plastic zakje en laat een uurtje rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Snij de ui en knoflook in kleine stukjes, fruit ze aan in olijfolie, doe 2 fijngesneden bleekselderijstelen en 2 wortels erbij, een paar minuten bakken. Voeg het gehakt toe en bak die rul bruin. Voeg de tomaten in blik toe, de tomatenpuree en een mespuntje sambal. peper en zou naar smaak. Laat minstens een half uur koken op een zacht vuur. Daarna de basilicum erbij doen. Maak pastabladen met de pastamachine, eindig op stand 7.Leg de bladen op een keukendoek. Maak bechamelsaus: smelt 50 gr boter in een pan, haal van het vuur, de boter mag niet bruin worden, vermeng de boter met 50 gr bloem tot de bloem opgenomen is. terug op het vuur, voeg langzaam de melk toe, ongeveer een liter. kook zachtjes totdat tot een dikke saus, peper en zout naar smaak toevoegen. zet de oven op 180 graden. Vet de ovenschaal in met olijfolie, begin met een laagje gehaktsaus, leg daarover heen plakjes salami, bechamelsaus, een dun laagje gemengde kazen, pastabladen en ga zo door tot de laatste bladen. Eindig met kaas en bechamelsaus. Wees niet te zuinig met bechamelsaus. Stop de lasagna in de oven, zo'n 35 a 40 minuten, totdat hij goudbruin is.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Het restje lasagne de volgende dag in de oven opwarmen; prik wat gaatjes in het deeg met een vork, gooi daar wat melk in, dan blijft de lasagna smeeuig.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eilandere


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eilandere
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top