1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gekookte maiskolf met kruidenboter

Gekookte maiskolf met kruidenboter

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-05-2002

Ingrediënten 4 personen


4 maiskolven, (2 eetl. suiker), 100 g boter of margarine, 3 takjes peterselie, 1 theel. majoraan, 1 theel. kruizemunt, 1 eetl. citroensap, zout, peper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bladeren en de draden van de mais verwijderen.

Bereidingswijze

In een grote pan 2 l. water (met suiker) aan de kook brengen.De maiskolven in ± 15 min. gaarkoken.Intussen in een kommetje de boter zacht roeren.Hierboven de peterselie fijnknippen.Roer de peterselie samen met majoraan, kruizemunt, citroensap, peper en zout door de boter.De maiskolven afgieten en aan beide kanten van de maiskolven een houten cocktailprikker steken.De mais op bordjes leggen en de kruidenboter erover verdelen.

Serveertip

Lekker met biefstuk en tomaat met geraspte kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top