1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Tagliatelle met blauw schimmelkaas

Tagliatelle met blauw schimmelkaas

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-04-2002

Ingrediënten


1 el olie - 500 g witte of groene tagliatelle - 2-3 el geraspte parmezaanse kaas - gehakte verse peterselie.
Saus : 30 g boter - 2 courgettes, in schijfjes - 1 teentje knoflook, geperst - 1 dl witte wijn - 100 g blauwe-scbimmelkaas, verkruimeld - 3 dl room - snufje zwarte peper.



Voorbereidingstijd: 10 minuten - Kooktijd: 20 minuten - Voor 6 personen van "vifke"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Saus: smelt boter in een koekenpan. Bak de courgette en de knoflook tot de courgette gaar is. Roer wijn, kaas, room en naar smaak peper erdoor. 10 Min. laten sudderen

Bereidingswijze

2. Pasta: breng een grote pan water met de olie aan de kook. Kook de tagliatelle in 6-8 min. 'al dente'. Afgieten, afspoelen met warm water en weer afgieten.

Serveertip

3. Doe pasta terug in de pan. Saus erbij doen en op laag vuur een paar minuten goed door de pasta roeren. Bestrooid met parmezaanse kaas en peterselie opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top