1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. aardappelsoep

aardappelsoep

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-04-2002

Ingrediënten 4 personen


1 l water, 500 g aardappelen, 1 prei, 1 wortel, 40 g boter, zout, 1 eetlepel gehakte peterselie, desgewenscht 1 dl melk, aroma.



Dit is een recept uit grootmoeders kookboek met de oude spelling. Oude spelling heb ik er in laten zitten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en wasch ze. Breng ze aan de kook met het water, zout, de gesnipperde prei en wortel bij den hoogsten schakelstand, Schakel terug naar 1 wanneer de soep tegen de kook aan is en laat ze doorkoken tot de aardappelen goed gaar zijn. Maak ze dan met een houten lepel fijn en laat de soep nog koken tot ze mooi gebonden is. Schakel dan op 0 en maak de soep af met de boter, de gehakte peterselie, wat aroma en desgewenscht wat melk.Opmerking: De schakelstanden zijn bedoeld voor een kookplaat. Dus op een gasfornuis is stand 1 middelmatig en stand 0 zacht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aysa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aysa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top