1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kalkoensteak met blauwe schimmelkaas

Kalkoensteak met blauwe schimmelkaas

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-04-2002

Ingrediënten 4 personen


4 kalkoensteaks, 25 gr. boter, 25 gr. bloem
100 gr. danishblue, 3 dl. melk, 1 el. versgehakte peterselie, 4 plakjes rauwe ham, kerstomaatje, Cayennepeper en Zout.


Verder heb je nodig


Litermaat, magnetronfolie, een houten lepel, een garde, een vleesklopper en wat houten prikkers.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de saus in een glazen litermaat de boter (onafgedekt) in circa 1 tot 2 minuten op vol vermogen smelten. De bloem erdoor roeren en de melk erop schenken. Alles (afgedekt) 5 tot 7 minuten op vol vermogen verwarmen. De ingredienten eerst met de houten lepel van de bodem en wand halen en de saus daarna met de garde glad roeren. Tweederde van de Danish blue erboven verkruimelen en blijven roeren tot deze in de saus is gesmolten. De saus op smaak brengen met zout en cayennepeper.

Bereidingswijze

De kalkoensteaks plat slaan tot ze een dikte van een halve centimeter hebben. Op elk plakje ham een kalkoensteak leggen. Het vlees dun met de rest van de blauwe schimmelkaas bestrijken en met peterselie bestrooien, oprollen en het rolletjes met een houten prikker vast zetten. Het vlees in een ovenvaste schaal (onafgedekt) 8 tot 10 minuten op driekwart vermogen verwarmen. Eventueel de saus opnieuw doorwarmen en het vlees met wat saus serveren. De overige saus er apart in een juskom bij serveren.

Serveertip

Lekker met broccoli en pasta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjorana


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjorana
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top