1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. filetlapjes met blauwe schimmelkaas

filetlapjes met blauwe schimmelkaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-03-2002

Ingrediënten 4 personen


4 filetlapjes
zout peper
35 gr boter

enkele stengels bieslook
2 eetl port
125 ml room
125 gr gorgonzola



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De stengels bislook wassen en fijnknippen

Bereidingswijze

De boter verhitten en de filetlapjes snel aan alle kanten bruinbakken.De hittebron temperen en het vlees nog ca 7 min nabakken.Het vlees halverwege de bereiding omkeren. Voor de saus de port met room in een steelpan gieten.De gorgonzola verkruimelen,aan de room toevoegen en met een kleine garde al roerend aan de kook brengen.Laten koken tot de saus lichtgebonden is.Het vlees uit de pan nemen. Op een schaal overdoen en er suas overheen gieten.Garneren met bieslook.

Serveertip

Serveer met tagliatelli en prei



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mignon_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mignon_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top