1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Kip yakitori

Kip yakitori

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-03-2002

Ingrediënten


4 eetlepels mirin; of zoete sherry
4 eetlepels sake; of droge sherry
1 deciliter sojasaus
1 teen knoflook
1 stukje gember
1 theelepel suiker
1 kip
2 grote groene paprika's
4 kleine preien



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontvel en ontbeen de kip en snijd het vlees in stukjes van 2 1/2 cm.
Vermeng de eerste 7 ingredienten in een kleine pan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Giet het mengsel vervolgens over de kip en laat het geheel 30 minuten staan.
Ontdoe de paprika's van zaden en zaadlijsten en snijd ze in stukjes van 2 1/2 cm.
Haal het donkergroende stuk van de prei eraf en snijd de rest in stukken van 2 1/2 cm.
Steek 2 stukken kip aan bamboe of metalen pennen, gevolgd door en stuk paprika en prei tot alle ingredenten op zijn. Reken op 2-3 pennen per persoon. Bewaar de marinade.
Verwarm de grill voor. Grill de kip en groenten 5-6 minuten aan beide zijden, terwijl u ze regelmatig met marinade bedruipt. Natuurlijk kan dit ook boven houtskoolvuur. Direkt serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top