1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. hemelse modder

hemelse modder

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2002

Ingrediënten 4 personen


200 gram pure chocolade - 40 gram suiker - 1 dl sterke zwarte koffie - 2 eidooiers - 2 eiwitten - 1/8 liter slagroom - evt. voor garnering geraspte chocolade.



Een zeer smakelijke chocolademousse

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De eieren op kamertemperatuur laten komen.

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukjes en laat deze tesamen met de suiker in de koffie smelten op een zacht vuurtje. Blijf roeren. Indien de massa te dik is nog een beetje warme koffie toevoegen. Splits de eieren en klop de dooiers los met een beetje water. Haal de pan met de chocolademassa van het vuur. Meng de dooiers onder voortdurend roeren onder de chocolademassa.
Klop de eiwitten en de slagroom stijf (niet tesamen) en spatel dit door de chocolademassa.
Laat de chocolademousse afkoelen.

Serveertip

Alvorens de mousse te serveren kan als garnering geraspte chocolade over de mousse gestrooid worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frankbe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frankbe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top