1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. zeeuwse bolussen

zeeuwse bolussen

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-02-2002

Ingrediënten


800 gram patentbloem
200 gram zelfrijzend bakmeel
60 gram gist
125 gram boter (gouda's glorie
0,5 liter volle melk
025 gram suiker
015 gram zout
2 eieren


Verder heb je nodig


Oven.


De echte!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg op het aarecht 2 zakken donkerbruine suiker en een beetje kaneel,leg bak papier op het bakblik en verwarm de oven voor op 250 graden.

Bereidingswijze

Doe alles in een grote schaal (melk moet lauw wezen) en kneed het goed door, laat het dan 1 uur afgedekt rijzen in een emmer met lauw water.
Pak met 2 lepels een beetje deeg rol die door de bruine suiker en draai er een bolus van, op het bakblik legen en nog 15 minuuten op een warme plek laten narijzen
dan het bakblik in het midden van de oven schuiven,
een kwartier in de oven en de bolus is klaar.
eruit halen en omdraaien op een ander bakblik meten bak papier er af halen en zo af laten koelen

Serveertip

Warm serveren met roomboter er op.
Lekker bij de koffie of thee.eet smakelijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoliengarde


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoliengarde
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top