1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tagliatelle bolognese

Tagliatelle bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-02-2002

Ingrediënten 4 personen


3 el olijfolie; 125 gr ontbijtspek (fijngesneden); 1 ui (fijngesneden); 2 uitgeperste teentjes knoflook; 1 fijngesneden wortel; 1 fijngesneden stengel bleekselderij; 400 gr rundergehakt; 1 klein blikje tomatenpuree; zout; peper; 2 dl rode wijn; 1 blik tomatenblokjes (400 gr); 2 dl vleesbouillon (tablet); 2 el fijngesneden oregano of marjolein; 400 gr tagliatelle



Tagliatelle bolognese
Tagliatelle bolognese

Ik heb al meerdere bologneserecepten geprobeerd op zoek naar het recept. Dit is echt het ultieme recept voor pasta met bolognesesaus!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olijfolie verhitten en ontbijtspek in ca. 7 min. goudbruin bakken. Ui, knoflook, wortel en bleekselderij ca. 5 min. meebakken. Gehakt toevoegen, in 5- 10 min. rul bakken en bestrooien met zout en peper. Tomatenpuree toevoegen en enkele min. meebakken.
Wijn tovoegen, aan de kook brengen en wijn op middelhoog vuur laten verdampen.
Tomaatblokjes, bouillon en oregano toevoegen en saus op zacht vuur ca. 2 uur laten pruttelen, tot meeste vocht is verdampt en saus een donkere kleur heeft. Saus op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle beetgaar koken in ruim water met zout, afgieten en serveren met de saus.

Serveertip

Evt. kun je op het laatst nog wat room toevoegen aan de saus. Lekker met een tomatensalade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irener


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irener
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top