1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2002

Ingrediënten


50 gr. Boter
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 tl. paprikapoeder
1 kg. geschilde en in blokjes gesneden aardappelen
7 dl. Bouillon
2 ,5 dl. Melk
1 dl. Koffieroom
150 gr. geraspte belegen kaas
zout, peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelsoep, deze en nog 5 andere recepten, uit het bestand van Cris

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten.
Roer het paprikapoeder door het uimengsel. Voeg de blokjes aardappel en de
bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg
een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Voeg de melk
en de koffieroom toe en laat de soep onder af en toe doorroeren nog ca. 15
minuten doorkoken tot de blokjes aardappel uiteen vallen. Roer de geraspte
kaas door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top