1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hangop
  6. Hollandse hangop

Hollandse hangop

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-01-2002

Ingrediënten 4 personen


1 l volle yoghurt (van koeien)
2 dl slagroom (ook van koeien)
1 klein blikje fruit (mandarijntjes)
60-75 gram suiker (naar smaak) van eeeeh...


Verder heb je nodig


Garde/ mixer met gardes (net zo makkelijk)
1 grote pan (geen dakpan)
1 thee- of neteldoek


Keilekkkkerrrrrrr !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Thee- neteldoek spannen over de pan d.m.v. brede (PTT) elastiek. Yoghurt erin gieten en minimaal 8 uur (GEKOELD!, anders krijg je schimmelkaas!) laten staan.

Bereidingswijze

Slagroom met suiker kloppen
Yoghurt bij slagroom voegen
Vruchten uitlekken en bijvoegen
Voorzichtig omslaan (niet kloppen, anders wordt het boter!)

Serveertip

Enkele vruchtjes bovenop leggen en evt. met slagroom (spuitbus)afwerken
Tot maximaal 6 uur na bereiding te gebruiken. Anders eet iemand anders het op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tomdoomen


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tomdoomen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top