1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. oliebollen

oliebollen

  • Nederlands,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-12-2001

Ingrediënten


1000 gr. Patentbloem
? 675 gr. Water
660 gr.soezenbeslag
150 gr.gist
10 gr.zout
10 gr.citroenrasp
400 gr.rozijnen
200 gr.vruchten mix
50 gr.oranje snippers
50 gr.gesmolten boter



Rijk gevulde Banketbakkers Oliebollen 45 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Allereerst soezenbeslag bereiden 220 gr. water 110 gr. margarine aan de kook
brengen 110 gr. bloem goed door roeren en even laten garen op een niet te hoog
vuur. Pan van het gas halen en een voor een 5 kleine eitjes door roeren, na elk
ei moet het beslag weer glad zijn.
De rozijnen 20 min. wellen in warmwater,daarna afgieten en droog deppen voor gebruik.

Bereidingswijze

We maken eerst een zetsel ; de gist lossen we op in lauw water hier mengen we de heft van de bloem en de citroenrasp door tot een slap beslag.
Dit laten we 15 tot 20 min. rijzen.
Nu mengen we de rest van de gezeefde bloem door het beslag tot deze weer glad is en laten het beslag voor de tweede maal rijzen.( 15 tot 20 min.)
De vruchten mix en de oranjesnippers fijn snijden en door de gewelde rozijnen
mengen.
Na de tweede rijs het soezenbeslag en het zout doormengen, daarna de gesmolten
boter de rozijnen en de vruchten mix.
De derde rijs van 20 tot 25 min.
Waarna de oliebollen gebakken kunnen worden in olie van 185?C.
Als de bollen mooi rond zijn draaien ze vanzelf om , bak ze mooi bruin af.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ottojeroen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ottojeroen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top