1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. oliebollen

oliebollen

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-11-2001

Ingrediënten


10 gram droge gist, 4 1/2 dl melk, handwarm, 500 gram bloem,1 ei, 1 theel. zout, 100 gram rozijnen, geweekt, frituurolie


Verder heb je nodig


IJsbolletjeslepel


Recept voor 20 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Gist in melk oplossen. Bloem en zout mengen en kuiltje in midden maken. Gistmengsel en ei in kuiltje doen en tot glad beslag kloppen. Rozijnen erdoor roeren. Beslag afgedekt op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen. Frituurolie verhitten tot 180 graden. Beslag met ijsbolletjes lepel in pan laten glijden. Niet meer dan 5 oliebollen tegelijk in ca. 8 minuten goudbruin frituren. Laten uitlekken.Idee: Voor hartige oliebollen i.p.v. rozijnen fijngesneden gedrooogde tomaten, olijven of ansjovis erdoor roeren.Lekkere zoete varianten:200 gram fijngehakte pecannoten en 2 eetl. sinaasappelrasp toevoegen of 1 eetl. koekkruiden en 4 fijngesneden bolletjes gember.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top