1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Yakitori

Yakitori

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-11-2001

Ingrediënten


*6 eetlepels Japanse sojasaus
*3 eetlepels dry sherry
*6 eetlepels sake
*2 theelepels fijne suiker
*600 gram kipfilet
*4 bosuitjes
*1 groene paprika
*1 citroen
*peper
*scherpe mosterd



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een pan de sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot een stroperige marinade inkoken.
De kipfilet in stukjes van ongeveer 2? centimeter snijden.
Houten satestokjes in koud water leggen om te weken.
De bosuitjes en de paprika wassen, schoonmaken en in stukjes van ongeveer 2? centimeter snijden.
De citroen wassen en in partjes snijden.
Aan elk stokje drie stukjes kipfilet rijgen afgewisseld door de bosui en paprika.
De spiesen met de marinade bestrijken en op de barbecue in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren.
Bestrooien met peper en zout en serveren met de partjes citroen en de scherpe mosterd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen_met_mireille


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen_met_mireille
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top