1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen
  5. oliebollen !

oliebollen !

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-10-2001

Ingrediënten


Dit moet je er voor hebben: 500 gram bloem, 35 gram gist, ? liter lauwe melk, 2 eierdooiers, 50 gram suiker, 15 gram zout, 40 gram boter, 250 gram rozijnen, 2 liter olie, Poedersuiker.
Hulpmiddelen Verder gebruik je: Kom, Steelpannetje, Houten lepel, 2 eetlepels, Pan om in te bakken,bij voorkeus een frituurpan, Keukenrol, Schuimspaan, Theedoek, (voor krentenbollen)250 gram krenten.Dit is een bijdrage van anthony_h Oliebollen! Het is bijna weer zo ver Oud en nieuw! Dus,komen de oliebollen weer goed van pas!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor krentenbollen moet je er natuurlijk krenten doorheen doen. en voor gewoone olieballen niet!!

Bereidingswijze

Zo wordt het lekker: Doe de gist in de kom en giet er de lauwe melk bij. Doe de boter in het steelpannetje en laat die op een laag vuur smelten. Giet de gesmolten boter,de eierdooiers,de suiker en het zout bij het gistmelkpapje. Roer dit goed door elkaar. Doe er de bloem bij. Roer het net zo lang tot je een mooi stevig beslag hebt. Maak een theedoek nat onder de kraan en wring hem uit . Leg deze over de kom met beslag en laat het een uur op een warme plek rustig rijzen. Meng de krenten en rozijnen erdoor en laat het nog even rijzen. Doe de olie in de frituurpan en verhit de olie tot er een blauwe damp afkomt. Neem 2 eetlepels en hou die heel even in de hete olie. Schep nu een bolletje deeg uit en kom en laat die in de olie glijden. Doe 5 a 6 oliebollen tegelijk in de pan. Bak de oliebollen aan beide kanten bruin in 6 minuten. Dat houdt in dat je ze na 3 minuten met de schuimspaan om moet draaien. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenrol. Bestrooi ze met poedersuiker. En eet smaakelijk.


En een heel gelukig nieuwjaar in 2002, en de beste wensen toegewenst van anthony_h en van kerstfeest.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstfeest


Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerstfeest
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top