1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Dosa

Dosa

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-10-2001

Ingrediënten 2 personen


200 gram langkorrel rijst (bijv. basamati rijst) / 2 a 3 eetl. tarwemeel / water


Verder heb je nodig


Koekenpan / blender


Indiase rijstpannekoek

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de rijst 6 tot 8 uur alvorens de dosa's te gaan bakken

Bereidingswijze

Giet de geweekte rijst af en doe deze in de blender - voeg water toe tot de rijst ong. 1 cm onder staat - maak nu de rijst zo fijn mogelijk met de blender - doe het over in een schaal en voeg er lepel voor lepel het tarwemeel bij. Steeds even roeren en stoppen met toevoegen van meel als het beslag de dikte heeft van pannenkoekbeslag - Verhit olie of ghi in een koekenpan en giet wat van het beslag in de pan - laat het dun uitlopen over de bodem van de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden lichtbruin - de dosa's zijn nu klaar om te eten

Serveertip

Je kunt de dosa eten als een pannenkoek met zoet beleg (honing/stroop) maar ikzelf heb hem liever hartig. Hiervoor bak ik kaas mee of maak een "Masala Dosa"; dit is een met aardappel en evt. kaas/vlees gevulde dosa. Mijn Indiase vriend geeft de voorkeur aan de Masala Dosa, maar heeft me verzekerd dat het ook heerlijk is met kokos-chutney. Ik heb die helaas nog nergens kunnen vinden, misschien hebben jullie meer succes. Eet smakelijk!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monamda


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van monamda
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top