1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse kaas
  4. Zwitserse rosti

Zwitserse rosti

  • Zwitsers, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-10-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kilo aardappellen, 3-4 eetlepels boter, 1 theelepel zout.


Verder heb je nodig


Pan, schaal, keukenmesje, eetlepel, kopje,theelepeltje, grote koekenpan, spatel, rasp, platte schaal.
=================================================
Dit is een 2 ** sterren recept.


Rosti; gebakken aardappletjes. Elk van de vier taalgebieden in Zwitserland kent zijn eigen specialiteiten. Het Franssprekende deel van Zwitserland is beroemd om zijn kaasgerechten, Fondue of Raclette. In Tessin kun je verukkelijke Polenta eten en in Graubunderland kun je te goed doen aan Bundnervlees en notentaart. In het Duitssprekende deel van Zwitserland tenslotte, zijn de Birchermueslie en de Rosti wel het meest geliefd. Vooral de Bernse Rosti is bijzonder knapperig en lekker; hierbij horen spiegeleieren, in kleine stukjes gesneden vlees of braadworsten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng 2-3 kopjes water in de pan aan de kook. De aardappelen niet schillen - alleen wassen - en met 1-2 theelepels zout in het kokende water leggen. De aardappelen 15-20 minuten op een kleine vlam laten koken totdat ze zacht zijn. Giet het water af en laat de aardappelen koud worden. Pel de gekookte aardappelen. De aardappelen raspen. De boter in de koekenpan laten smelten. Als de boter heet is, doe je de aardappelen erbij en strooit nog 1-2 theelepels zout over het geheel. Laat de aardappelbrij op een laag vuurtje goudgeel en knapperig worden. Met een spatel draai de brij om. Nu laat je de andere kant ook knapperig worden. Om op te dienen kun je de Rosti op de platte schaal storten.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ole_van_schelven


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ole_van_schelven
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top