1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ovenschotel met Aubergine

Ovenschotel met Aubergine

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-09-2001

Ingrediënten 4 personen


1 fijngesneden ui, 1 fijngesneden knoflookteentje, 2 el olijfolie, 500g rundergehakt, zout en (versgemalen) peper, 1 tl tijm, 2 tl paprikapoeder,1 aubergine, 2 vleestomaten,1 mozzarellakaasje, 1 doosje maggi Puree voor ovenschotels, 1tl gedroogde basilicum


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Ovenschotel met Aubergine

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225C. Snij de ui fijn en dit ook met het knoflookteentje.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng het geheel op smaak met zout, peper en tijm.
Doe het gehakt over in een met olijfolie licht ingevette ovenschaal.

Snijd de aubergine, tomaten en mozzarella in dunne plakken en leg ze in laagjes op het gehakt.

Bereid 2 zakjes Maggi Puree voor ovenschotels zoals aangegeven en meng de basilicum erdoor. Spreid de puree uit over de ovenschotel en trek met een vork ribbels in.

Zet het gerecht ruim een half uur in de oven, zodat het goudbruin en gaar is.

Serveertip

Een dun laagje Parmezaanse kaas over de puree maakt het gerecht nog lekkerder.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dianne_p


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dianne_p
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top