1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. ovenschotel met aubergine

ovenschotel met aubergine

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2001

Ingrediënten 4 personen


1 fijngesneden ui
1 fijngesneden knoflookteentje
2 eetl. olijfolie
500gr rundergehakt
zout en peper
1 theel. tijm
2 theel. paprikapoeder
1 aubergine
2 vleestomaten
1 mozarellakaasje
1 doosje maggie aardappelpuree voor ovenschotels
1 theel. gedroogde basilicum


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Ovenschotel met aubergine

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui fijnsnijden, knoflookteentje fijn snijden, aubergine, tomaat en mozarella in plakken snijden.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden. Verhit de olie in een koekepan en fruit de ui en de knoflook goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Brenge het geheel op smaak met zout,peper,paprikapoeder en tijm. Doe het gehakt over in een met olijfolie licht ingevette ovenschaal.
Leg de aubergine,tomaat en mozarella in laagjes op het gehakt. Bereid 2 zakjes puree zoals aangegeven op de verpakking en meng de basilicum erdoor.
Spreid de puree uit over de ovenschotel en trek er met een vork ribbels in. Zet het gerecht ruin een halfuur in de oven, zodat het goudbruin en gaar is.

Serveertip

Een dun laagje parmezaanse kaas over de puree maakt het gerecht nog lekkerder.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scrambi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scrambi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top