1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zalm
  5. lasagne met zalm en blauwe schimmelkaas

lasagne met zalm en blauwe schimmelkaas

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-09-2001

Ingrediënten


Roze zalm uit blik, uien (een p.p.), bos lente ui, voldoende (dus niet te weinig), knoflook (een teen p.p.), danish blue kaas of vergelijkbaar (20 g p.p. minimaal), zakje geraspte jonge kaas, fles witte wijn van dubieuze kwaliteit, lasagne bladen, eventueel courgette(prei mag ook), peper, zout en wat je nog meer aan kruiden wilt toevoegen naar eigen smaak. Ohja, en champignons niet te vergeten.


Verder heb je nodig


Lasagne schaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Niet

Bereidingswijze

Fruit de ui, knoflook en champignons (belangrijk hierbij is dat je niet te veel roert ja), voeg eventuele andere groenten toe. Gebruik bijna de hele fles wijn en roer deze door het groente mengsel. De blauwe kaas heeft u natuurlijk ondertussen in stukjes gesneden zodat deze als de wijn enigzins op temperatuur is toegevoegdkan worden. Maak ook de zalm schoon door het vel te verwijderen en de grote graten. Versnipper deze boven de pan. Voeg alle kruiden toe die u wilt, maar vooral de dille. Het moet nu zo ondertussen allemaal erg goed ruiken, zo niet, nog even laten sudderen. Verwarm de oven voor op ongeveer 200?C. Wissel laagsgewijs mengsel en bladen af in de lasagne schaal. Invetten is onzin, dit is aan de afwasploeg om op lossen.... Top het geheel af met de gerasptte kaas. 20 minuten is goed, 30 minuten is beter in de oven, eventueel laatste minuten grillen. Laat enkele minuten staan (5) voor opdienen, voorkomt soep.

Serveertip

Altijd serveren met een tegenhanger: groene salade!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thordame


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thordame
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top