1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Oliebollen.

Oliebollen.

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-06-2001

Ingrediënten 20 personen


50 g rozijnen, 50 g krenten, 250 g zelfrijzend bakmeel, ? theel. zout, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 2 dl. melk, frituurolie/vet, poedersuiker.



Met krenten en rozijnen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In een kommetje met heet water de rozijnen en de krenten ca. 5 min. wellen en dan afgieten.
Doe het bakmeel samen met het zout en de vanillesuiker in een kom en meng het door elkaar.
Het ei erboven breken.
De helft van de melk toevoegen en erdoor roeren.
Al roerende de rest van de melk toevoegen.
Blijven roeren tot je een glad beslag hebt.
De rozijnen en de krenten erdoor scheppen.
In een frituurpan de olie/vet verhitten tot 175 graden.
Intussen een vergiet met keukenpapier bekleden.

Bereidingswijze

Doop 2 eetlepels in de hete olie.
Met deze lepels van het beslag bolletjes vormen.
De beslagbolletjes met 6 tegelijk in ca. 7 min. laten rijzen en goudbruin frituren.
(Evt. keren.)
Met een schuimspaan de oliebollen uit de pan scheppen en in het vergiet laten uitdruipen.
De rest van de oliebollen op dezelfde manier frituren.
De oliebollen op een schaal leggen.
De oliebollen met poedersuiker bestrooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van compy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van compy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top