1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Yakitori

Yakitori

  • Japans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2001

Ingrediënten 4 personen


kipfilet
6 el Japanse sojasaus
3 el droge sherry
6 el sake (slijter)
2 tl suiker
4 bosuitjes
1 groene paprika
1 citroen
peper
scherpe mosterd


Verder heb je nodig


Pennen of stokjes


Japans barbeque-gerecht van kipfilet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de sojasaus, sherry, sake en suiker
in een pan en breng aan de kook. Laat dit
inkoken tot een stroperige marinade.
Snij de kipfilet in blokjes.
Bosuitjes en paprika wassen en in stukjes
van 2-3 cm snijden. Citroen wassen en in
partjes snijden. Rijg aan elke pen 3 stukjes
kip, afgewisseld met bosui en paprika.
Bestrijk de spiesen met de marinade en op
de barbeque in 10 minuten lichtbruin en
gaar roosteren. Bestrooien met peper en ser-
veren met partjes citroen en scherpe mosterd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top