1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Courgette
  6. Libanese zoetzure courgette

Libanese zoetzure courgette

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-06-2001

Ingrediënten 6 personen


125 ml olijfolie1 rode ui, gesnipperd900 g courgette, gewassen, steeltjes eraf, in repen van 5 cm2 el witte wijnazijn2 el citroensap2 el zeer fijne suiker1 tl korianderzaad1 tl dillezaad1/2 tl kaneelzout en peper2 el pijnboompitten, geroosterd2 el krenten



KOUSA BI ZEITDeze gebakken salade wordt als mezze of als bijgerecht geserveerd. In deze Franse versie worden zowel wijnazijn als citroensap gebruikt, maar sap alleen geven een Arabischere smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit in een koekepan de olie en fruit de ui in 5 minuten zacht, maar niet bruin. Roer de courgettes erdoor en bak nog 10 minuten tot hij zacht is. Giet de azijn en citoensap erover en roer suiker, korander- en dillezaad, kaneel, zout en peper naar smaak erdoor. Laat het geheel 5 minuten pruttelen en voeg dan pijnboompitten en krenten toe. Bak het geheel nog 4-5 minuten tot de vloeistof iets verdampt is en de courgette geglaceerd is. Zet de schotel voor het opdienen enkele uren of een nacht in de koelkast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top