1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Haringsalade

Haringsalade

  • Nederlands, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-05-2001

Ingrediënten 4 personen


3-4 Hollandse ?nieuwe? haringen, gefileerd
- 6 grote gekookte aardappelen, geen afkokers, in kleine blokjes (ca. 0,75 cm.) gesneden
- 2 zachtzure appels, in kleine blokjes (ca. 0,75 cm) gesneden
- 1 kleine gekookte biet, gestroopt, in kleine blokjes (ca. 0,75 cm.) gesneden
- 3-4 eetl. mayonaise of eenvoudige dressing (1 deel azijn, 4 delen olie)
- zout
- witte peper uit de molen
- krulsla, veldsla of waterkers
- Eventueel waaiers van komkommer of augurken en ?bloemen? van tomaten.



Salade met haring, appel en rode bietjes zoals die in het begin van de vorige eeuw werd samengesteld. Daarvoor liet men de bietjes achterwege.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de filets droog met keukenpapier. Snijd ze in blokjes (ca. 1 cm). Schep in een kom haring, aardappelen en appels luchtig door elkaar. Maak de salade aan met de mayonaise of een dressing. Plaats de kom, afgedekt met aluminiumfolie, een uurtje in de koelkast. Schep de rode biet er pas vlak voor het opdienen door.
Presentatie: leg in stukjes gescheurde krulsla, veldsla of waterkers als bedjes op de borden. Schep de salade in het midden erop. Schik eventueel waaiers van komkommer of augurken en bloemen van tomaten er rondom.

Serveertip

U kunt de salades ook omringen met in partjes gesneden hardgekookte eieren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goliath
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top