1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Libanese knoflookkippenvleugels

Libanese knoflookkippenvleugels

  • Arabisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-2001

Ingrediënten 6 personen


12-18 kippevleugels, uiteinden verwijderd2 tl paprikapoeder1 tl gemalen komijn3-4 teentjes knoflook, uitgeperstzout en versgemalen pepersap van 1 citroen4-5 eetlepel olijfolie125 ml tahinisaus



JAWANEHKippevleugels zijn enorm in trek bij de Libanezen, die ze vaak als een mezze serveren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel de kippevleugels af en dep ze droog. Wrijf ze met parikapoeder en komijn in. Prak in een kommetje knoflook met zout en peper naar smaak en roer het citroensap en de olie erdoor. Giet de marinade over de kippevleugels in een ondiepe schaal. Keer de vleugels zodat alle delen goed met de marinade zijn bedekt.Grilleer de vleugels ca. 20 minuten boven hete, grijs geworden kolen. Keer de vleugels en bedruip ze met de marinade tot ze mals, gaar, lichtbruin en knapperig zijn. Schep een beetje Tahinisaus op elke vleugel en serveer ze heet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top