1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Bolussen

Bolussen

  • Regionaal, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-04-2001

Ingrediënten 10 personen


500 gr. bloem, 2 1/2 dl.melk 1 theel. zout, 50 gr. boter, 40 gr. gist of 2 zakjes droge gist, 1 eetl. suiker om gist op te lossen, bruine suiker en kaneel.


Verder heb je nodig


Steelpan, beslagkom en bakplaat.


Een Zeeuwse lekkernij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alles afwegen en de melk met de boter opwarmen.Niet te heet(handwarm)
Oven voorverwarmen op 225?.

Bereidingswijze

De bloem en de gist goed door elkaar kneden. Hiervan een beslag maken en 45 minuten laten rijzen. Opnieuw kneden en in 10 bolletjes verdelen en door de kaneel en de suiker rollen. Nu lange rolletjes maken van de bolletjes en een bolus draaien. (Een bolus wordt in Zeeland ook wel drol genoemd). Op ingevet bakblik leggen en 10 minuten narijzen. De bolussen bakken op 225? in 13 minuten.

Serveertip

Deze bolussen smaken heerlijk bij een kopje koffie of kan ook geserveerd worden bij een uitgebreide koffietafel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kleopatra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kleopatra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top