1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Gevulde Aubergine

Gevulde Aubergine

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-04-2001

Ingrediënten 1 personen


1 aubergine
1 1/4 ui
75 gr rauwe ham
knoflook
tomaten puree
italiaanse kruiden
twee eetlepels geraspte kaas


Verder heb je nodig


Oven, koekepan en ovenschaal


Een hoofdgerecht met zeer weinig calorien.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de aubergine in de lengte door midden.
Hol hem uit en snij het vruchtvlees klein.
Snij de ui fijn en de rauwe ham in blokjes.

Bereidingswijze

Fruit de ui in weinig margarine. Voeg toe, de ham blokjes, de knoflook en het fijn gesneden vruchtvlees laat het enkele minuten stoven samen met wat tomatenpuree en de kruiden. Schep het mengsel in de aubergine-helften en zet die in een ovenschaal. Bestrooi elke helft met een eetlepel geraspte kaas. Zet 15 min. in een oven van 200 C? Gas stand 4.

Serveertip

Eet er enkele sneedjes bruin stokbrood bij, en een rauwkost salade met magere dressing.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkedunne


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ikkedunne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top