1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gebakken custard met bolussen en botersaus

Gebakken custard met bolussen en botersaus

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-03-2001

Ingrediënten 4 personen


- 2 bolussen van een a twee dagen oud;
- 800 gr. melk;
- 100 gr. custardpoeder;
- 50 gr. kristalsuiker;
- 1 pak kokosmakronen;
- 50 gr. room;
- 2 eierdooiers;
- 250 gram boter;
- poedersuiker;
- aardappelzetmeel;
- 250 gr. aardbeien;
- 50 gram suiker;
- rasp van een ? sinaasappel



Lekker zwaar toetje!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het custardpoeder aan met wat van de koude melk en breng de rest van de melk aan de kook. Voeg, al roerend, het custardpoeder toe en laat op laag vuur nog wat garen. Doe nu ook de suiker erbij en blijf roeren tot ze is opgelost. Klop de dooiers los met de room en voeg dit mengsel, nog steeds roerend, toe aan de custard. Haal de pan van het vuur en roer de pudding nog enige tijd om.

Hak de bolussen klein en roer ze door de custard. Beboter een platte schaal en stort de pudding hierin. Strooi er nog wat kristalsuiker over en dek het geheel af met een stukje folie. Laat in de koelkast afkoelen tot de massa stijf is (tenminste drie uur).

Bereidingswijze

Maak de botersaus door de boter te verhitten met een half glas water en los de suiker er in op. Bind de saus af met wat aardappelzetmeel.

Maak een stroop door de suiker te verhitten met wat water en de sinaasappelrasp. Laat afkoelen. Maak aardbeiensaus door de aardbeien te pureren en te mengen met de suikerstroop.

Hak de kokosmakronen in de keukenmachine fijn.

Snijd stroken of steek ringen van de custard en panneer ze in de kokoskruimels. Bak ze in een koekenpan in wat roomboter goudbruin en serveer de warme bolus- custardkroketjes met de zoete botersaus. Kleur de saus door er wat druppeltjes aardbeiensaus in te laten vallen en deze uit te trekken met een cocktailprikker of een mes.

Serveertip

Heerlijk met een bolletje vanilleijs.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoliengarde


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoliengarde
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top