1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. aardappelpuree met blauwe schimmelkaas

aardappelpuree met blauwe schimmelkaas

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2001

Ingrediënten 4 personen


750 gr. bloemige aardappels--paneermeel--150 gr. blauwe schimmelkaas naar keuze--5 eetl. warme melk--1 fijngehakt uitje--1 teentje knoflook, geperst.



Heel apart maar ook heel lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappels in een bodempje water in 20 a 25 minuten gaar. Fruit ondertussen het uitje met het geperste teentje knoflook in een klontje boter tot de uisnippers glazig zijn. Verwarm de oven alvast voor op 225 graden.
Pureer de aardappels en werk er meteen 5 eetl. paneermeel door, 5 eetl. melk en de blauwe schimmelkaas. Voeg dan ook het gefruit uitje met knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Schep het gerecht over in een goed beboterde ovenschaal. Strooi er nog wat paneermeel over en deponeer hier en daar een klein klontje boter. Zet het 20 minuten in de voorverwarmde oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winterpost


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winterpost
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top