1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-02-2001

Ingrediënten 4 personen


1000 gr. aardappels (afkokers)
1 flinke uien
4 eetlepels boter
500 ml. Bouillon (vers van kip of van magersoepvlees)
500 ml. room
zout
Peper
4 eetlepels geknipte bieslook
8 wat dikker gesneden plakken Bakbacon


Verder heb je nodig


Grote soeppan
koekenpan


Lekker brabantse Soep
Een makkelijk te bereiden maaltijdsoep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
Schil de uien en snipper ze fijn.

Bereidingswijze

Fruit de ui in de boter glazig.
Voeg er de stukjes aardappel bij en daarna de Bouillon. Voeg een theelepel zout toe. Laat alles koken tot de aardappels gaar zijn.
(ca. 30 minuten)
Pureer de inhoud van de pan en voeg de room toe.
Voeg eventueel nog wat zout naar smaak toe en wat peper.
Verhit de soep maar laat deze niet meer koken. Bestrooi de soep met de geknipte bieslook.
Bak de plakken bakbacon in een droge koekenpan knapperig. Verkruimel de bakbacon met een vork en strooi de bacon op de soep.

Serveertip

Serveren met gebraden gehakt balletjes of stukjes rookworst maakt deze maaltijdsoep pas echt kompleet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van het_kay_goei_zjefke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van het_kay_goei_zjefke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top