1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. kip yakitori

kip yakitori

  • Japans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2001

Ingrediënten 4 personen


6 kippendijen, ontbeend en met vel, bosje lente-uitjes, zevenkruidenpoeder
Voor de Yakitorisaus
1 1/2 dl sojasaus, 90 gram suiker, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel bloem



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd elke kippendij in zes stukjes en snijd daarna de lenteui in schuine stukken van 3 cm lang.

Bereidingswijze

Roer voor de saus de sojasaus, suiker en sake of sherry door de bloem in een kleine pan en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten sudderen tot de saus met eenderde ingekookt is. Zet weg.
Rijg de kip en lenteui om en om aan in koud water geweekte satestokjes. Grilleer 5 tot 10 minuten tot de kip gaar maar nog sappig is onder een middelhoge grill of op de barbecue. Kwast de spiesjes regelmatig in met saus.Serveer de extra yakitorisaus en bestrooi de spiesjes desgewenst met zevenkruidenpoeder




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zapkap


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zapkap
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top