1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hemelse modder

Hemelse modder

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-01-2001

Ingrediënten 4 personen


100 g pure chcolade [4 repen]
1 lepel water
30 g boter of margarine [2 lepels]
20 g suiker [2 lepels]
2 eieren


Verder heb je nodig


Steelpan
kookpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breek de chocolade in een steelpannetje en plaats dit in een pan met kokend water. laat de chocolade met de lepel water aldus smelten.
Roer de boter met de suiker tot room.
Voeg een voor een de eidooiers toe.
Klop de eiwitten onder toevoeging van een mespunt zout, zeer stijf.
Roer de weke chocolade door het botermengsel.
Leg dit mengsel op de stijve eiwitten en schep dit tezamen luchtig door elkaar.

Serveertip

Schep het in glazen bakjes of platte coupes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van resia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van resia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top