1. Home
  2. Recepten
  3. Bolussen

Bolussen

  •  , Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2001

Ingrediënten 9 personen


* 30gr suiker
* anderhanve dl lauwe melk
* 15gr gist
* 225gr bloem
* mespuntje zout
* 30gr boter
* 30gr suiker
* 60gr krenten en rozijnen



Lekkere zoete (zachte) broodjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de krenten en de rozijnen en droog ze goed af. roer de gist glad met wat lauwe melk.

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het zout, giet het gistpapje in een kuiltje en maak met 30gr. suiker en de rest v.d. melkeen dik luchtig beslag, sla de deegbal enkele malen zo hard mogelijk op een met bloem bestoven werkblad en doe het in de kom, dek het af met een vochtige doek en laat het 50min. rijzen op een echt warme plaats, rol dan het deeg uit tot een dunne langwerpige lap, vermeng de boter met de suiker en de rozijnen en smeer dit op de deeglap, rol de lap op en deze met een bloem bestoven mes in plakken, leg deze op een beboterd bakblik, laat ze nog 20min. narijzen en bak de bolussen in een hete oven bij 230*C in 15min. goudbruin, los wat suiker op in warm water en bestrijf de bolussen hiermee.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fabianverdaas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fabianverdaas
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top